Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΜουσείο θα γίνει τελικά το παλιό ΣΙΛΟ του ΟΛΠ
Υπουργείο ΠΟλιτισμού και Τουρισμού

Μουσείο θα γίνει τελικά το παλιό ΣΙΛΟ του ΟΛΠ

Νέο πόλο έλξης για τις κρουαζιέρες στον Πειραιά δημιουργεί το ΥΠΟΤ με την εγκατάσταση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο χώρο του παλιού ΣΙΛΟ.

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου εγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων το οποίο θα εγκατασταθεί στο κτίριο του παλαιού ΣΙΛΟ και το μουσειολογικό πρόγραμμα του νέου Μουσείου.

Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟ είχε εγκρίνει τον Ιούλιο 2011 με ομόφωνη Γνωμοδότηση τις προτάσεις της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και τις προτάσεις του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τη δημιουργία της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» στην περιοχή της Ηετιώνιας Ακτής.

Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, το οποίο θα είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα, θα συγκεντρώσει τον πλούτο των αρχαιολογικών ερευνών που έχουν γίνει στη θάλασσα. Θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό Μουσείο και πόλο έλξης για τον Πειραιά και την κρουαζιέρα, αφού στην απέναντι ακριβώς ακτή ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια με 2.000.000 αφιξοναχωρήσεις ετησίως.

Σε σύσκεψη, η οποία έγινε στον Ο.Λ.Π. Α.Ε., τέθηκαν τα άμεσα βήματα εφαρμογής της Απόφασης του Υπουργού. Τέθηκαν επίσης, πέραν των απαιτούμενων διαγωνισμών και τα θέματα όπως: διάσωσης και ανάδειξης των ταινιόδρομων του SILO τα οποία αποτελούν βιομηχανικό μνημείο, διάνοιξης νέας ειδικής πύλης για την επίσκεψη του ελλιμενισμένου με χορηγία του Ο.Λ.Π. Α.Ε. πλοίου “HELLAS LIBERTY”, σύνταξης προμελέτης του β΄ περιβάλλοντος χώρου της Ακτής,  έγκριση των κειμένων διακηρύξεων για τους διαγωνισμούς παραχώρησης των δύο μεγάλων παρακείμενων Αποθηκών και προσδιορισμό των βημάτων υλοποίησης της υποθαλάσσιας διάβασης πεζών, η οποία θα ενώνει την Ακτή Κρουαζιέρας (Λέοντος) με την Πολιτιστική Ακτή.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Γ. Ανωμερίτης: «η Απόφαση του κ. Υπουργού ΥΠΠΟ υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς τα εξαγγελθέντα από τη Διυπουργική Επιτροπή έργα για την Πολιτιστική Ακτή, η οποία θα αποτελέσει το σημαντικότερο πόλο Πολιτισμού και Τουρισμού στον Πειραιά».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024