Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Ψωμιάδη με την Πρέσβειρα της Λετονίας
Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Ψωμιάδη με την Πρέσβειρα της Λετονίας

Την νέα Πρέσβειρα της Λετονίας στην Ελλάδα, κυρία Liga Bergmane υποδέχθηκε χτες το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η κα Bergmane συνοδευόταν από τον επίτιμο […]

Την νέα Πρέσβειρα της Λετονίας στην Ελλάδα, κυρία Liga Bergmane υποδέχθηκε χτες το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η κα Bergmane συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόξενο της Λετονίας<...>στη Θεσσαλονίκη, κ. `Αγη Κυνηγόπουλο, τη διευθύντρια της πρεσβείας, κα Sandra Papina και τη διευθύντρια του προξενείου, κα Natalia Suponitskaya.

Στη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, η Πρέσβειρα της Λετονίας συζήτησε με τον κ. Ψωμιάδη για θέματα που άπτονται της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Λετονίας. Επίσης, συζήτησαν για ζητήματα συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, ενώ η Πρέσβειρα της Λετονίας ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με τις βαλκανικές χώρες. Μάλιστα, προσκάλεσε το νομάρχη να επισκεφθεί τη Λετονία την ερχόμενη άνοιξη, πρόσκληση την οποία ο κ. Ψωμιάδης αποδέχθηκε με ευχαρίστηση.

Από την πλευρά του, ο Nομάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αποκατάστασης του `Αξονα 10, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την κεντρική Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως επίσης και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του λιμανιού της πόλης για την βαλκανική ενδοχώρα.

Ο Nομάρχης χάρισε στην Πρέσβειρα της Λετονίας ένα βιβλίο για την ιστορία της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και ένα ασημένιο αναμνηστικό πρόπλασμα του Λευκού Πύργου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024