Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣυμφωνία της Ε.Ε. για την ενίσχυση ασφάλειας τουριστικών λεωφορείων στην Ευρώπη
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Συμφωνία της Ε.Ε. για την ενίσχυση ασφάλειας τουριστικών λεωφορείων στην Ευρώπη

Η ασφάλεια των εγγεγραμμένων τουριστικών λεωφορείων της Ευρώπης αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά από την συμφωνία, που επιτεύχθη στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γένοβα, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση σε όλα τα νέα οχήματα ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου σταθερότητας. Το σύστημα αυτό (Electronic stability control – ESC) θα συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων…

Η ασφάλεια των εγγεγραμμένων τουριστικών λεωφορείων της Ευρώπης αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά από την συμφωνία, που επιτεύχθη στο συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γένοβα, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση σε όλα τα νέα<...>οχήματα ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου σταθερότητας. Το σύστημα αυτό (Electronic stability control – ESC) θα συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων, βοηθώντας τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος σε κρίσιμες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, με την εγκατάσταση του ESC στα τουριστικά λεωφορεία, αλλά και στα φορτηγά, θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε περισσότερες από 500 ανθρώπινες ζωές, αλλά και 2.500 σοβαρούς τραυματισμούς, που συμβαίνουν κάθε χρόνο στο οδικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε., υπεύθυνος για τις Επιχειρήσεις και τη Βιομηχανία, κ. Gunter Verheugen: “Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική. Η είσοδος του ESC, άλλωστε ήταν ένα από τα μέτρα προτεραιότητας του CARS 21 High Level Group και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του. Τα συστήματα αυτά έχουν ένα τεράστιο όφελος για την σωτηρία ζωών, ειδικά για τα οχήματα επιβατών, όπου οι συνέπειες ενός τροχαίου ατυχήματος είναι καταστροφικές”.

Τα συστήματα ESC επιδρούν στα φρένα και βοηθούν τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος σε δύσκολες περιπτώσεις, όταν π.χ. είναι σε κακή κατάσταση το οδικό δίκτυο ή σημειώνονται μεγάλες ταχύτητες. Η ικανότητα τους έγκειται στο να αντιλαμβάνονται την ολισθηρότητα των ελαστικών και να εμποδίζουν την κίνηση τους, με την ενεργοποίηση των φρένων, εξασφαλίζοντας κατά αυτό τον τρόπο σταθερότητα στο όχημα.

Σημειώνεται πως παρόμοια μέτρα εξετάζονται από την Ε.Ε. και για τα πιο μικρά οχήματα επιβατών, τα οποία θα συμφωνηθούν το 2008, στα πλαίσια του παγκόσμιου κανονισμού για τον έλεγχο σταθερότητας των πιο ελαφριών οχημάτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024