Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ευρωπαϊκή αεροπορία δεσμεύεται να προσφέρει πιο “πράσινες” πτήσεις στον κόσμο
Αερομεταφορές

Η ευρωπαϊκή αεροπορία δεσμεύεται να προσφέρει πιο “πράσινες” πτήσεις στον κόσμο

SESAR

Με αυτήν τη Διακήρυξη, οι ενώσεις επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να εργαστούν από κοινού για να κάνουν την αεροπορική βιομηχανία τους πραγματικά βιώσιμη και πιο αποτελεσματική, προς όφελος όλων των Ευρωπαίων.

Οι ενώσεις που εκπροσωπούν τον ευρωπαϊκό αεροπορικό τομέα ενέκριναν χθες μια κοινή Διακήρυξη, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να κάνουν τους ευρωπαϊκούς ουρανούς τους πιο αποτελεσματικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον στόχο της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 και για βελτιστοποίηση της πτητικής χωρητικότητας, οι ενώσεις που εκπροσωπούν αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας, κατασκευαστές αεροσκαφών και την επιχειρηματική αεροπορία έχουν δεσμευθεί για κοινή δράση. Στόχος τους είναι να μεταμορφώσουν τον τομέα και να συνεργαστούν για να μεγιστοποιήσουν τη χωρητικότητα, μειώνοντας παράλληλα περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πτήσεων.

Βασική τεχνολογική οδός προς αυτόν τον μετασχηματισμό τα επόμενα χρόνια είναι η βελτιστοποίηση του ευρωπαϊκού Συστήματος Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας (Air Traffic Management – ATM). Με την ευρωπαϊκή επιβατική κίνηση να ανακάμπτει στα προ πανδημίας επίπεδα το 2024, η ψηφιακή καινοτομία στο ATM μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να προσφέρει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτήν την προβλεπόμενη ζήτηση, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί σημαντική εξοικονόμηση του CO2. Αυτός ο μετασχηματισμός θα επιτευχθεί με τα νέα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος ΑΤΜ του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού της ΕΕ (SESAR).

Ως πρώτο άμεσο βήμα, οι ενώσεις θα συνεργαστούν για να επικαιροποιήσουν το Γενικό Σχέδιο ΑΤΜ της ΕΕ, το οποίο χρησιμεύει ως ο κοινός οδικός χάρτης για το SESAR.

Declaration_SESAR_AnnualConference

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024