Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑναστολή των προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων στο Ισραήλ
Κρουαζιέρες

Αναστολή των προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων στο Ισραήλ

Το Nieuw Statendam στον Πειραιά πριν λίγες μέρες.

Η Celestyal αναστέλλει προσωρινά τις προσεγγίσεις της στο Ισραήλ με τη κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2023, ενώ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για όλες τις κρουαζιέρες της που αναχωρούν μετά από αυτή την ημερομηνία.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ, η Celestyal παρακολουθεί στενά την κατάσταση ενώ διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές. Προτεραιότητά μας είναι η υγεία, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών μας και μετά από προσεκτική εξέταση διαμορφώσαμε τα δρομολόγιά μας ανάλογα, ακυρώνοντας προσωρινά τον κατάπλου στο Ισραήλ. Όμως δεν είναι η μοναδική εταιρία που ανακαλεί το Ισραήλ. Το Rhapsody of the Seas αποβίβασε όλους τους Ισραηλίτες και ανακοίνωσε ότι σταματά τις κρουαζιέρες στη περιοχή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal, κ. Κρις Θεοφιλίδης, δήλωσε: «Αρχικά, ως εταιρεία , οι σκέψεις μας είναι με όσους επηρεάζονται από τα γεγονότα στο Ισραήλ. Ευχόμαστε για την ασφάλεια όλων και την ταχεία επιστροφή της ειρήνης στη χώρα. Είμαστε συντονισμένοι με τις αρχές και η ασφάλεια, η προστασία και η άνεση των επιβατών μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας. Κατόπιν συστάσεων των ομάδων μας εσωτερικά και των αρμόδιων αρχών, αποφασίσαμε να εξαιρέσουμε προσωρινά το Ισραήλ από το πρόγραμμα της κρουαζιέρας «Τρεις Ήπειροι», μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Οι συνεργάτες μας θα επικοινωνήσουν με όλους τους επιβάτες των οποίων η προγραμματισμένη τους κρουαζιέρα επηρεάζεται προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά με τις διαφοροποιήσεις που προκύπτουν, καθώς και για όσα έχουν προβλεφθεί επιπροσθέτως για να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η αναψυχή και η απόλαυση του ταξιδιού τους.»

Το Nieuw Statendam της Holland America Line δεν έπιασε στο Ashdod τη Δευτέρα. Αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη της HAL στο Ισραήλ φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η Alanya της Τουρκίας αντικαταστάθηκε από το Ashdod. Το πλοίο κράτησε την προγραμματισμένη στάση του στη Λεμεσό της Κύπρου χθες, αλλά θα έφτασε μια ώρα νωρίτερα και την Τετάρτη θα φτάσει δύο ώρες νωρίτερα στη Ρόδο για να δώσει περισσότερο χρόνο εκεί. Ο εκπρόσωπος της HAL είπε ότι οι προσεγγίσεις του 2024 στο Ισραήλ βρίσκονται υπό εξέταση.

Το MSC Musica στη Χάιφα στις 12 Οκτωβρίου ακυρώθηκε. Το πλοίο κατέπλευσε στη Λεμεσό χθες και, ως εκ τούτου, η στάση του στο Κουσάντασι της Τουρκίας επίσης ακυρώνεται. Στη συνέχεια, η MSC Musica θα επισκεφθεί την Αττάλεια στις 12 Οκτωβρίου και θα συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό της. Οι στάσεις στη Haifa της MSC Musica στις 18 και 25 Οκτωβρίου θα αντικατασταθούν από τη Ρόδο και την 1η Νοεμβρίου από το Μαρμαρίς της Τουρκίας. Η στάση του  MSC Sinfona στις 16 Οκτωβρίου στη Χάιφα θα αντικατασταθεί από το Bodrum της Τουρκίας. Η MSC Cruises είπε ότι οι μελλοντικές στάσεις στο Ισραήλ εξετάζονται και οι επιβάτες θα ενημερωθούν. Το ίδιο κάνουν πολλές εταιρίες με κρουαζιέρες συμπεριλαμβανομένων και της Oceania Cruises με το Nautica, το Sirena, η Regent Seven Seas Cruises, και η Azamara.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024