Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔριμύ κατηγορώ της αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση για τον τουρισμό

Δριμύ κατηγορώ της αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση για τον τουρισμό

Ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της ΝΔ Αν. Λιάσκος την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή κατά τη διάρκεια επερώτησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει οργανωμένη τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό…

Ο υπεύθυνος του τομέα τουρισμού της ΝΔ Αν. Λιάσκος την περασμένη Παρασκευή στην Βουλή κατά τη διάρκεια επερώτησης κατηγόρησε την κυβέρνηση<...> ότι δεν εφαρμόζει οργανωμένη τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο βουλευτής Ηρακλείου Γ. Δεικτάκης ανέφερε ότι τα μεγάλα τουριστικά τραστ του εξωτερικού κατευθύνουν χαμηλής ποιότητας τουρισμό στην Ελλάδα και εκβιάζουν τους ξενοδοχοεπιχειρηματίες, ο βουλευτής Χαλκιδικής Β. Πάππας ζήτησε την εξειδίκευση της τουριστικής προβολής σε τοπικό επίπεδο και ιδιαίτερα για την κεντρική Μακεδονία, ο βουλευτής Β` Αθηνών Μ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός προβολής της χώρας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μόλις 8 εκατ. ευρώ για όλον τον κόσμο, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας τόνισε ότι βήματα όπως οι σημάνσεις και οι διαβάσεις σε περιοχές ορεινού τουρισμού (Ζαγόρι) δεν στοιχίζουν πολλά, ενώ ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μείωσε τον προϋπολογισμό διαφήμισης από 8,8 δισ ευρώ που ήταν πέρυσι σε 7,3 δις Ευρώ για το 2003.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος ανέφερε σειρά διαφημιστικών προγραμμάτων, επισημαίνοντας ότι η κρατική διαφημιστική δαπάνη είναι αρκετή και οι πόροι της εξασφαλισμένοι, ωστόσο “θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και των ενδιαφερομένων”, τόνισε χαρακτηριστικά. Μίλησε για τις πολιτικές της πολιτείας, όπως είναι η ανάπτυξη των δασικών χωριών και ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα εγκαινιαστεί ένα καταφύγιο στο Πάπιγκο Ζαγορίου. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου του με το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να βελτιωθεί η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων προς Ρώσους υπηκόους, καθώς “ο μέσος Ρώσος τουρίστας δαπανά στη χώρα μας 3,5 φορές παραπάνω από ότι δαπανά ο μέσος Ευρωπαίος τουρίστας”. Τέλος, μίλησε για το πρόβλημα δημιουργίας εγκαταστάσεων για γκολφ, επειδή, όπως είπε, “δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μεγάλες μονοκόμματες εκτάσεις”. Παρ` όλα αυτά, εμείς συνεργαζόμαστε με τη γαλλική AFIP ώστε να οδηγήσουμε ορισμένους επιχειρηματίες στην ανάπτυξη γηπέδων γκολφ, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024