Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίEνιαίο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων δημιουργείται από το ΥΠ.ΑΝ.

Eνιαίο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων δημιουργείται από το ΥΠ.ΑΝ.

Ενιαίο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗΤΕ) δημιουργείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την γενική γραμματεία Τουρισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από τα Προεδρικά Διατάγματα 313/2001 και 343/2001 για τη μεταφορά […]

Ενιαίο Μητρώο Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗΤΕ<.>) δημιουργείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την γενική γραμματεία Τουρισμού, σύμφωνα<...> με τις διατάξεις που προβλέπονται από τα Προεδρικά Διατάγματα 313/2001 και 343/2001 για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΕΟΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στις Περιφέρειες και το νέο Οργανισμό διάρθρωσης των υπηρεσιών του ΕΟΤ, αντίστοιχα.

Με το Μητρώο θα γίνει ενιαία κωδικοποίηση για όλες τις κατηγορίες των τουριστικών επιχειρήσεων και θα περιλαμβάνει στοιχεία για την κατηγορία, το είδος της επιχείρησης και την έδρα λειτουργία της. Θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων (π.χ. διακριτικός τίτλος, δυναμικότητα, ανανέωση δικαιολογητικών, πορίσματα ελέγχων κτλ) στην οποία θα έχουν πρόσβαση τόσο η κεντρική όσο και οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο υφυπουργός κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος η υλοποίηση της μηχανογραφικής εφαρμογής του Μητρώου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οπότε να αρχίσει και η λειτουργία της.

Μέχρι τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες θα τηρούν αρχείο σε νέο τυποποιημένο έντυπο που έχει ετοιμάσει και το οποίο θα κοινοποιηθεί άμεσα.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η επεξεργασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και προϋποθέσεων εισαγωγής συστήματος ποιότητας με χορήγηση σχετικών ειδικών σημάτων ποιότητας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024