Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τα Ιδιωτικά Αεροδρόμια

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τα Ιδιωτικά Αεροδρόμια

Υπεγράφη από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστο Βερελή, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας και έγκρισης, το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την […]

Υπεγράφη από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστο Βερελή, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία<...> επεξεργασίας και έγκρισης, το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την Ίδρυση, Κατασκευή, Εξοπλισμό, Οργάνωση, Διοίκηση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προωθείται ήδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας για υπογραφή και δημοσίευση, προβλέπονται διαδικασίες χορήγησης των απαιτούμενων αδειών για τη λειτουργία ιδιωτικών πολιτικών αερολιμένων, οι οποίες περιλαμβάνουν την υποβολή, εκ μέρους των ιδιωτών – επενδυτών, πλήρους Φακέλου.

Ακόμη, με το συγκεκριμένο ρυθμιστικό πλαίσιο, καθορίζεται απολύτως ο ρόλος των κρατικών αεροπορικών αρχών σε τομείς ευθύνης τους, ειδικότερα δε στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων, της προστασίας από έκνομες ενέργειες, καθώς και στις διαδικασίες και τη μεθοδολογία έγκρισης των επιβαλλομένων αερολιμενικών τελών.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής δήλωσε ότι “με το Προεδρικό Διάταγμα, δημιουργείται δυνατότητα πρόσβασης ιδιωτικών κεφαλαίων στο σημαντικότατο για την Εθνική Οικονομία τομέα της κατασκευής και διαχείρισης αεροδρομίων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024