Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπαναλειτουργεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης Λακωνίας – Κυθήρων

Επαναλειτουργεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης Λακωνίας – Κυθήρων

Η από τριμήνου διακοπείσα ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης Λακωνίας – Κυθήρων τίθεται σε επαναλειτουργία από 1η Ιανουαρίου του 2005, καθώς βρέθηκε τελικά υπεύθυνος, μέσω του ανοικτού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 22 […]

Η από τριμήνου διακοπείσα ακτοπλοϊκή γραμμή Νεάπολης Λακωνίας – Κυθήρων τίθεται σε επαναλειτουργία από<...> 1η Ιανουαρίου του 2005, καθώς βρέθηκε τελικά υπεύθυνος, μέσω του ανοικτού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, να αναλάβει την άμεση επαναλειτουργία της γραμμής.

Καθοριστικός παράγοντας, που βοήθησε σε αυτή την ευχάριστη εξέλιξη ήταν η συνάντηση – παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρη Πολλάλη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τάκη Σκανδαλάκη, που προηγήθηκε χρονικά του διαγωνισμού και κατά κάποιο τρόπο τον επίσπευσε, ώστε να μπορέσουν τελικώς να `αναπνεύσουν` οικονομικά, τόσο στα Κύθηρα, όσο και ο Δήμος Βοιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανοικτός διαγωνισμός για πλοία ανοικτού τύπου, για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Νεάπολης – Κυθήρων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι ενδιαφερόμενοι ήταν τρεις, αλλά υπερίσχυσε η προσφορά του κ. Δημήτρη Τσαρπαλή, ο οποίος έχει καταγωγή από το Γύθειο Λακωνίας και έχει το ανοικτό πλοίο `Ξανθούλα Β`, που μέχρι τώρα έκανε το δρομολόγιο Ρίο Αντίρριο.

Έτσι, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κατοχυρώθηκε υπέρ του `Ξανθούλα Β` και η τελική σύμβαση, όπως ανακοινώθηκε, θα υπογραφεί αμέσως μετά την 1η Ιανουαρίου 2005, οπότε και άμεσα θα ξεκινήσει η από τριμήνου διακοπείσα γραμμή.

Από την άλλη, αξίζει να τονιστεί ότι όλο αυτό το διάστημα, λόγω της μη ύπαρξης ακτοπλοϊκής γραμμής, η εμπορική, τουριστική και οικονομική κατάσταση των περιοχών ήταν τραγική. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας δια του προέδρου της κ. Δημήτρη Πολλάλη, αμέσως μετά την πώληση του πλοίου `Νήσος Κύθηρα`, από το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και κόπηκε η γραμμή, πρωτοστάτησε στον αγώνα, κινητοποιώντας παράλληλα τους Συλλόγους των περιοχών, τα ΜΜΕ, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους υπουργούς και βουλευτές του τόπου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024