Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗλεκτρική ενέργεια για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Λασίθι

Ηλεκτρική ενέργεια για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Λασίθι

Στην παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας με οικολογικό τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον ενέκρινε το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Λασιθίου στη χθεσινή του συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε την […]

Στην παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας με οικολογικό τρόπο που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον ενέκρινε<...> το Νομαρχιακό Συμβούλιο του Λασιθίου στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει συναφθεί με το ΤΕΙ Κρήτης και την Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε., οι οποίοι αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών πρώτων πρωτοτύπων ανεμογεννητριών. Ειδικότερα εγκρίθηκε ο αναλυτικός πίνακας για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού για την κατασκευή των τριών αυτόνομων πρωτότυπων ανεμογεννητριών σύγχρονης σχεδίασης, υψηλής αξιοπιστίας και χαμηλού θορύβου λειτουργίας. Η κατασκευή τους θα μπορεί να πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου στο Λασίθι<.> σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές προσαρμοσμένη σε κλιματολογικά χαρακτηριστικά όπως αυτά της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Οι τρεις αυτοί τύποι ανεμογεννητριών θα είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας σε μόνιμες κατοικίες και εξοχικές κατοικίες που είναι απομακρυσμένες από το ηλεκτρικό δίκτυο, σε αναμεταδότες ραδιοφώνου και τηλεόρασης, σε μονάδες εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σε καταλύματα και επαγγελματικό εξοπλισμό αγροτών και κτηνοτρόφων κ.α. και θα πιστοποιηθούν από το διεθνές κέντρο πιστοποίησης RISO στη Δανία, προκειμένου να κατοχυρωθεί και διεθνώς το know how τους, ώστε να μπορέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή τους αφού ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του εγχειρήματος από το πρόγραμμα ALTENER και το LEADER II.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024