Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντώνης Στρατάκης: Ανάγκη για ποιοτικά καλύτερη τουριστική υπηρεσία

Αντώνης Στρατάκης: Ανάγκη για ποιοτικά καλύτερη τουριστική υπηρεσία

“Αδήριτη” χαρακτηρίζεται η ανάγκη για αύξηση της προσφοράς υψηλότερης και καλύτερης ποιοτικά τουριστικής υπηρεσίας από τον νομάρχη Λασιθίουκ. Αντώνη Στρατάκη. Ειδικότερα, αναφέρεται στη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για την ποιοτικά καλύτερη […]

“Αδήριτη” χαρακτηρίζεται η ανάγκη για αύξηση της προσφοράς υψηλότερης και καλύτερης ποιοτικά τουριστικής υπηρεσίας από τον νομάρχη Λασιθίου<...>κ. Αντώνη Στρατάκη.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για την ποιοτικά καλύτερη τουριστική υπηρεσία, ενώ χαρακτηριστικά ανάφερε: Έχω την αίσθηση ότι μια από τις νέες μορφές τουρισμού θα μπορούσε να ήταν ο τουρισμός υγείας. Χαίρομαι, γιατί η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον `Αγιο Νικόλαο Κρήτης (σ.σ. στις 8 Απριλίου με θέμα Τουρισμός και Υγεία – Ευρωπαϊκές Προοπτικές), αποτέλεσε συνέχεια της πρώτης εκείνης συνάντησης, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει διάθεση από όλους μας για να αναδείξουμε τις νέες εκείνες μορφές τουρισμού που μπορούν να δημιουργήσουν όρους ευνοϊκότερους και περισσότερο προσοδοφόρους για τις τουριστικές μας υπηρεσίες”.

Στη συνέχεια ο κ. Στρατάκης επεσήμανε: “Η δημογραφική γήρανση που παρατηρείται στις ώριμες και ανεπτυγμένες οικονομίες είναι ακριβώς αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου ανάπτυξής τους. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι οι οικονομικά εύρωστοι συνταξιούχοι τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο και μάλιστα η καταναλωτική τους ζήτηση διοχετεύεται σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας”.

Και συνεχίζει: “Με αυτήν την έννοια είναι σημαντικό να αναπτύξουμε όλες εκείνες τις υποδομές ώστε να μπορούν οι υψηλού εισοδήματος ευρωπαίοι απόμαχοι να συνδυάζουν την αναψυχή με τη χρήση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια μορφή τουρισμού σημαντική και με προοπτική και επομένως θα πρέπει έγκαιρα να δραστηριοποιηθούμε για να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα σε αυτήν την προσοδοφόρα μορφή τουρισμού, η οποία είναι εξειδικευμένη και ως τέτοια προϋποθέτει δημιουργία συγκεκριμένων υποδομών, καθώς και κινήτρων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες πρόσφορες για την διενέργεια των απαιτούμενων επενδύσεων.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική πηγή εισοδήματος για το Νομό μας και για την Κρήτη γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση των παραδοσιακών μορφών τουρισμού, το ζητούμενο για όλους μας είναι η ενίσχυση διαφορετικών μορφών τουρισμού, οι οποίες μεταξύ των άλλων, θα παρατείνουν την τουριστική περίοδο, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα της τουριστικής δαπάνης”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024