Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα με θέμα την τουριστική ανάδειξη των ιαματικών πηγών στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάδειξη των ιαματικών πηγών στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρών του δήμου Τραϊανούπολης, στα πλαίσια του προγράμματοςItinerary Thermali-ITER της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIB CADSES, με αντικείμενο συζήτησης την εξεύρεση τρόπων τουριστικής ανάδειξης και […]

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρών του δήμου Τραϊανούπολης, στα πλαίσια του προγράμματος<…>Itinerary Thermali-ITER της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIB CADSES, με αντικείμενο συζήτησης την εξεύρεση τρόπων τουριστικής ανάδειξης και προβολής των ιαματικών πηγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στόχος του προγράμματος Itinerary Thermali-ITER είναι η καταγραφή και ανάδειξη των θερμών πηγών σε ένα δίκτυο που ξεκινά από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., συνεχίζει μέσα από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία για να καταλήξει τελικά στην Ιταλία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.219.675 ευρώ, ενώ η συμμετοχή της Περιφέρειας ανέρχεται σε 160.650 ευρώ.

Στην εισήγηση του ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., κ. Νίκος Λαμπρούπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας και εκμετάλλευσης της εμπειρίας των άλλων χωρών στον τομέα του ιαματικού τουρισμού προς αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων ανάπτυξης, που έχει η περιοχή της Τραϊανούπολης, αλλά και οι υπόλοιπες 7 ενταγμένες στο πρόγραμμα περιοχές της περιφέρειας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λαμπρόπουλος “το βασικό είναι να αντιληφθούμε τι δυνατότητες υπάρχουν στην περιοχή και να κάνουμε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ο οποίος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες αυτές τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα προγράμματα αυτά”.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκος Λουκάκης, εμπειρογνώμονας της Περιφέρειας για την υλοποίηση και διαχείριση του προγράμματος Iter, εξέφρασε την πεποίθηση ότι “η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών θα μπορέσει να καταστήσει την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. ως ένα εναλλακτικό πόλο τουρισμού.

Ο δήμαρχος Τραϊανούπολης, κ. Στάθης Σπυριδόπουλος, αναφερόμενος στην μελλοντική αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λουτρών, είπε ότι “είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες υποδομές, όπως ξενοδοχεία, φυσικοθεραπευτήρια, λασποθεραπεία, λουτροθεραπεία που θα προσφέρουν ποιότητα υπηρεσιών, προκειμένου να προσελκύσουν ανθρώπους που διαθέτουν χρήματα και όχι να λειτουργούμε έτσι, όπως λειτουργούμε σήμερα, μίζερα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024