Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκύκλιοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της άγρας πελατών και της ελεύθερης κατασκήνωσης

Εγκύκλιοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της άγρας πελατών και της ελεύθερης κατασκήνωσης

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της άγρας πελατών και της ελεύθερης κατασκήνωσης ζήτησε χτες, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, με δύο εγκυκλίους που υπέγραψε…

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων της άγρας πελατών και της ελεύθερης κατασκήνωσης ζήτησε χτες, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...>κ. Αναστάσιος Λιάσκος, με δύο εγκυκλίους που υπέγραψε.

Στις εγκυκλίους, που εστάλησαν προς τον Ε.Ο.Τ., τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τα Γραφεία Υποστήριξης του Τουρισμού και κοινοποιήθηκαν στα Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Εμπορικής Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι, για να αποτραπούν φαινόμενα που εκθέτουν τον ελληνικό τουρισμό, ενώ όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Νόμο κυρώσεις.

Το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, παρακαλούνται επίσης να ενημερώσουν τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α., την Τουριστική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα αντίστοιχα, για τις δικές τους ενέργειες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Ειδικά για το φαινόμενο της άγρας πελατών ο κ. Λιάσκος ζήτησε την συνδρομή και των επαγγελματικών ενώσεων, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπου αυτό που υπάρχει.

Σκοπός των εγκυκλίων είναι να διατηρηθεί η καλή εικόνα, που έχει διαμορφωθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την τουριστική Ελλάδα, και παράλληλα να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται για την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού σε όλα τα επίπεδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024