Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝομοθετική ρύθμιση για tour leaders εκτός ΕΕ υποσχέθηκε ο Σκανδαλίδης

Νομοθετική ρύθμιση για tour leaders εκτός ΕΕ υποσχέθηκε ο Σκανδαλίδης

Ικανοποίηση εκφράζουν στελέχη της ΠΟΕΤ μετά την συνάντηση τους στις 20 Ιανουαρίου με τον υπουργό εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη

Ικανοποίηση εκφράζουν στελέχη της ΠΟΕΤ μετά την συνάντηση τους στις 20 Ιανουαρίου με τον υπουργό εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη<...>.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΤ αναφέρει ότι μια σειρά από χώρες εκτός ΕΕ, όπως αυτές της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας και άλλες παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά, οι διάφορες δυσχέρειες όπως η χορήγηση βίζας στα πλαίσια της συνθήκης Schengen καθώς και το ζήτημα της απαγόρευσης αντιστοίχων συνοδών από τις χώρες προέλευσης των τουριστών για την υποδοχή και την εδώ παρακολούθηση και υποστήριξη τους, αποτελεί μείζων εμπόδιο που επισημαίνουν όλα τα τουριστικά γραφεία της χώρας και οι επαγγελματικές τους ενώσεις. Συνέβησαν μάλιστα και ακραία γεγονότα με συλλήψεις των αλλοδαπών συνοδών μπροστά στα μάτια των συμπατριωτών τουριστών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ Μάριος Τριβυζάς συνοδευόμενος από τους προέδρους των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων Κέρκυρας Γεώργιο Δούκα, τον πρόεδρος των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων Κω Σταμάτη Βουκουβαλίδη και τον έφορο της Ομοσπονδίας. Ι. Αποστολόπουλο, επισκέφθηκαν τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστα Σκανδαλίδη και έλαβαν τη ρητή διαβεβαίωση του για την αντιμετώπιση του ζητήματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέσω επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη.

Στόχος του υπουργού, που συμμερίζεται τον προβληματισμό των τουριστικών παραγόντων, είναι να επιλυθεί το πρόβλημα πριν από την σαιζόν που ξεκινάει σε λίγο. Προς το σκοπό αυτό επιβεβαιώθηκε και η συναίνεση του υπουργείου Ανάπτυξης που είναι συναρμόδιο υπουργείο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024