Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροτάσεις των ξενοδόχων Λακωνίας προς την Πετραλιά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών

Προτάσεις των ξενοδόχων Λακωνίας προς την Πετραλιά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών

Επιστολή προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απέστειλε η Ένωση Ξενοδοχείων του Νομού Λακωνίας, προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση από την πρόσφατη πυρκαγιά, στις πληγείσες περιοχές της Μάνης και την εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας στο Νομό…

Επιστολή προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, απέστειλε η Ένωση Ξενοδοχείων του Νομού Λακωνίας, προκειμένου να την ενημερώσει<...>για την κατάσταση από την πρόσφατη πυρκαγιά, στις πληγείσες περιοχές της Μάνης και την εξέλιξη της τουριστικής δραστηριότητας στο Νομό, αλλά και να της εκφράσει την ικανοποίηση των ξενοδόχων για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου και του ΕΟΤ στα αιτήματα τους.

Όπως επισημαίνεται, τόσο ο διπλασιασμός της κατ` άτομο επιδότησης για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για την περιοχή της Λακωνίας, όσο η εφαρμογή προγράμματος Νέας Γενιάς με ποικίλες δραστηριότητες και συμμετοχή σε εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως η απόφαση για οικονομική ενίσχυση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας, με το ποσό των 100.000 ευρώ για την προβολή και διαφήμιση της τουριστικής υποδομής της περιοχής, αποτελούν σημαντικά μέτρα που θα συμβάλλουν στην άμεση οικονομική και τουριστική ανάκαμψη της περιοχής.

Τέλος, η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας ευχαριστεί προσωπικά την υπουργό, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά για τις παρεμβάσεις της και δεσμεύεται να την ενημερώσει για τους τρόπους αξιοποίησης της εγκριθείσας επιχορήγησης.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις της Ένωσης για τη μείωση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές συνοψίζονται ως εξής:


  1. Σύσταση επιτροπής από το Υ.Τ.Α. για την καταγραφή και την αποτίμηση της Οικονομικής – Τουριστικής ζημιάς που υπέστησαν τα Ξενοδοχεία της Λακωνίας

  2. `Αμεσος καθαρισμός των πληγέντων από την πυρκαγιά περιοχών με ταυτόχρονη φυσική αναγέννηση του περιβάλλοντος.

  3. Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς την Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Λακωνίας και την Νομαρχία Λακωνίας για την ενίσχυση της προβολή και της διαφήμιση, με σκοπό την αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

  4. Κοινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης με την Ένωση και φορείς του Νομού για την αποκατάσταση της πραγματικής τουριστικής εικόνας του Ν. Λακωνίας.

  5. `Αμεση δραστηριοποίηση του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υ.Τ.Α. για την ενημέρωση όλων των διεθνών Μ.Μ.Ε., ότι δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας στην περιοχή και την αποστολή επιστολών προς διεθνείς Τουριστικούς Οργανισμούς, ότι όλα τα ξενοδοχεία της Λακωνίας και ιδιαίτερα της Μάνης είναι ασφαλή καθώς επίσης ότι κανένας πελάτης αυτών δεν κινδύνευσε και συνεχίζουν να διαμένουν σε αυτά.

  6. Σύσταση ομάδων – περιπόλων πυρασφάλειας από τους Ο.Τ.Α., ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες για την περιφρούρηση των περιοχών και την αποτροπή πυρκαγιών.

  7. Έγκαιρος καθαρισμός οικοπέδων εντός και εκτός σχεδίων πόλεων και οικισμών από ξερά χόρτα και σκουπίδια.
  8. `Αμεση αποκατάσταση – συντήρηση – αντικατάσταση των δικτύων ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΥΔΡΕΥΣΗ στο Νομό Λακωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε όλη τη Μάνη, αφού παρατηρούνται συχνές διακοπές καθ` όλη τη διάρκεια του έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024