Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης οι ξενοδόχοι της Λακωνίας
Ένωση Ξενοδόχων

Στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης οι ξενοδόχοι της Λακωνίας

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2006, μια νέα πυρκαγιά “φονιάς” επισκέπτεται τον Νομό Λακωνίας, ακριβώς σε εκείνη την χρονική περίοδο που η τουριστική κίνηση ήταν σε εξέλιξη. Τραγικός ο μέχρι τώρα απολογισμός με 6 ανθρώπινα θύματα, μεταξύ των οποίων και ο ξενοδόχος Ιωάννης Λέκκας…

Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2006, μια νέα πυρκαγιά “φονιάς” επισκέπτεται τον Νομό Λακωνίας, ακριβώς σε εκείνη την χρονική περίοδο που η τουριστική κίνηση ήταν σε εξέλιξη. Τραγικός ο μέχρι τώρα απολογισμός<...>με 6 ανθρώπινα θύματα, μεταξύ των οποίων και ο ξενοδόχος Ιωάννης Λέκκας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “ΟΝΑΡ” στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας, που απανθρακώθηκε μαζί με την αδελφή του Ευαγγελία Λέκκα, στη προσπάθεια τους να διασώσουν δύο Γάλλους περιπατητές.

Η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμα της προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, αφανίζοντας μεγάλο μέρος του μοναδικού φυσικού πλούτου του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, την βασικότερη πρώτη ύλη του τουριστικού προϊόντος του νομού Λακωνίας.

“Η τουριστική εικόνα που παρατηρείται είναι απελπιστική και αποκαρδιωτική” τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας και προσθέτει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Λακωνίας, αλλά και όσων ασχολούνται με το τουριστικό επάγγελμα, βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης, επισημαίνει ότι παρόλο που δεν προκλήθηκαν από την φωτιά ζημιές σε ξενοδοχεία, οι ξενοδόχοι είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, αφού το Λακωνικό τουριστικό προϊόν σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον, υπέστησαν τέτοια βλάβη, που θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να επανέλθει η κατάσταση του, στα πριν την πυρκαγιά επίπεδα.

Οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων μέχρι την 23η Αυγούστου 2007, άγγιζαν πρωτοφανή υψηλά για το Νομό Λακωνίας ποσοστά, με δυναμική διατήρησης αυτών, τουλάχιστον μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2007. Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία έπεσαν σε μηδενικά επίπεδα, αφού παρατηρήθηκε αθρόα αποχώρηση επισκεπτών, αλλά και μαζικές ακυρώσεις οργανωμένων αλλά και μεμονωμένων προγραμματισμένων κρατήσεων.

Τα στοιχεία αυτά, καταλήγει ο κ. Πολλάλης, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τον ξενοδοχειακό κλάδο, ενός από την πυρκαγιά πληγέντος Νομού, ενώ παράλληλα προτρέπει όλους τους εν δυνάμει “τουριστικολόγους” να μην κάνουν αβίαστες δηλώσεις ή προβλέψεις, περί δήθεν ανύπαρκτων ακυρώσεων κρατήσεων επισκεπτών, στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, όπως είναι η Λακωνία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024