Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΚαλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Κουβαρά, Κερατέα και Λουτράκι
Φυσικές καταστροφές

Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές σε Κουβαρά, Κερατέα και Λουτράκι

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς). Υπάρχουν μικροεστίες, ιδιαίτερα στη Φέριζα και στα Καλύβια.

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα στις περιοχές Κουβαρά – Κερατέας, ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, και μετά τις πρώτες εναέριες ρίψεις. Πρόβλημα υπάρχει ακόμη προς Καλύβια, όπου τώρα γίνονται εναέριες ρίψεις. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς). Υπάρχουν μικροεστίες, ιδιαίτερα στη Φέριζα και στα Καλύβια. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την περίμετρο. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο Ε/Π ΑΒ-214 και ένα Ε/Π S-64.

Καλύτερη, επίσης, είναι η εικόνα στο Λουτράκι, καθώς η φωτιά έχει οριοθετηθεί νότια στην Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών, ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι βόρεια της Καλλιθέας, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται. Από το πρωί επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 3 τράκτορες, ενώ θα ακολουθήσουν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 2 CL-215.

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησαν χθες 17 Ιουλίου 2023 στις 20:05, οι Εκπρόσωποι Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος κ. Ιωάννης Αρτοποιός και της Ελληνικής Αστυνομίας κα Κωνσταντία Δημογλίδου, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας και πάλι από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό αντίξοες συνθήκες.

Στη δασική πυρκαγιά της Σαρωνίδας επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Ομοίως και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις μέχρι την τελική κατάσβεσή της.

Στην Καλλιθέα Λουτρακίου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς και να μην περάσει την Εθνική οδό.

Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς, για τη δική τους ασφάλεια, να αποφύγουν την διέλευσή τους από την Εθνική οδό Αθηνών Πατρών.

Στη δασική πυρκαγιά που εξελίσσεται στον ορεινό όγκο των Δερβενοχωρίων οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς και από όμορες Περιφερειακές Ενότητες.

Στις 18:20 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να ενημερωθούν για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η αυριανή ημέρα θα είναι δύσκολη. Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο και αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Επιβάλλεται η προσοχή όλων μας».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, σε Νέο Κουβαρά Αττικής και Λουτράκι Κορινθίας.

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων, καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται:
Στο Νέο Κουβαρά Αττικής, 190 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν σε 120 απεγκλωβισμούς ατόμων ενώ,
Στο Λουτράκι Κορινθίας, 45 αστυνομικοί οι οποίοι συνέδραμαν σε 26 απεγκλωβισμούς ατόμων.

Παράλληλα, απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνονται αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις πληγείσες περιοχές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων από οικίες.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Hellenic Train: Σε κυκλοφορία δίνεται η γραμμή του προαστιακού προς το Κιάτο

Σύμφωνα με την Hellenic Train, η αμαξοστοιχία 1308 θα αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό το Κιάτο στις 09:15 και η αμαξοστοιχία 1313 θα αναχωρήσει από το Κιάτο με προορισμό τον Πειραιά στις 10:59 και αναμένεται σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024