Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτα τούρκικα χάρτης της Ελλάδας σε ελληνικό site για τα Δωδεκάνησα

Στα τούρκικα χάρτης της Ελλάδας σε ελληνικό site για τα Δωδεκάνησα

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο και να τρίβει κανείς τα μάτια του στο αντίκρισμα ενός χάρτη της Ελλάδας στην τουρκική γλώσσα σε ελληνικό website για τα Δωδεκάνησα, αλλά είναι αληθινό. Ο […]

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο και να τρίβει κανείς τα μάτια του στο αντίκρισμα ενός χάρτη της Ελλάδας στην τουρκική γλώσσα σε ελληνικό website για τα Δωδεκάνησα, αλλά είναι αληθινό. Ο λόγος για το www.rodos.travel, που φέρει την τουριστική κατάληξη .travel<...> και κάνει redirect στο website http://www.visit12islands.gr/ της ΔΕΤΑΠ (Δωδεκανησιακή Εταιρία Ανάπτυξης & Προόδου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου), το οποίο έχει υλοποιηθεί μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος Καινοτόμων Ενεργειών «ΙΣΤΟΣ», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχοντας ως απώτερο στόχο τη διαφήμιση και προβολή των Δωδεκανήσων.

Στο συγκεκριμένο website – http://www.visit12islands.gr/ – υπάρχουν χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες για τους προορισμούς των Δωδεκανήσων, τη διαμονή, τις εκδηλώσεις και τη διασκέδαση, επιτρέποντας στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να πραγματοποιήσουν ακόμη και μια εικονική περιήγηση στα συγκεκριμένα νησιά. Όταν όμως κοιτάξει κάποιος τον χάρτη, που βρίσκεται στο κέντρο της ιστοσελίδας, παρατηρεί πως ο χάρτης της Ελλάδας – ο οποίος απεικονίζεται μέσω του προγράμματος Virtual Earth της Microsoft – είναι γραμμένος στα τούρκικα!

Επομένως, όσοι από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας είναι καλοί στη γεωγραφία και γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα έχουν σαφώς πολλές ελπίδες να εντοπίσουν τον προορισμό τους. Οι υπόλοιποι όμως επισκέπτες της ιστοσελίδας και δυνητικοί τουρίστες των Δωδεκανήσων το πιθανότερο είναι να απογοητευτούν και να αναζητήσουν σε άλλη διεύθυνση τουριστικές πληροφορίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αστυπάλαιας, που φέρει την ονομασία Ozsoguksu, κάνοντας πολλούς να απορούν αν τελικά πρόκειται για ελληνικό νησί…

Η τεχνολογία μπορεί όντως να ενισχύει σημαντικά την τουριστική προβολή κάποιων προορισμών, μέλημα δικό μας όμως είναι να την αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επίτευξη του στόχου αυτού, προσέχοντας ωστόσο όχι μόνο την εικόνα μιας δημιουργίας, αλλά και τις λεπτομέρειες της.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024