Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσοχατζόπουλος: Ζητούμενο η διαμόρφωση ενιαίας τουριστικής πολιτικής στα Βαλκάνια

Τσοχατζόπουλος: Ζητούμενο η διαμόρφωση ενιαίας τουριστικής πολιτικής στα Βαλκάνια

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ενιαίας τουριστικής πολιτικής για τα Βαλκάνια επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο των Οργανισμών Tour Operators των χωρών της Βαλκανικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης…

Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας ενιαίας τουριστικής πολιτικής για τα Βαλκάνια επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης<...> Aκης Τσοχατζόπουλος στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο των Οργανισμών Tour Operators των χωρών της Βαλκανικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA, στο πλαίσιο της 19ης Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία σύγκλισης των τουριστικών επιχειρήσεων ανταποκρίνεται σε μια προηγούμενη απόφαση των υπουργών Τουρισμού της Βαλκανικής να συνεργαστούν, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας που είχε υπογραφεί επί ελληνικής προεδρίας τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα, σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνήσεις των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα προχωρήσουν στον εγγύς μέλλον στη σύσταση Διαβαλκανικού Συμβουλίου Τουρισμού.

“Θέλουμε να ανταλλάσσουμε τακτικά πληροφορίες μεταξύ μας, να έχουμε κοινά τουριστικά πακέτα, να εξασφαλίσουμε πρωτοβουλίες και επικοινωνίες κοινές και αυτό που τότε συμφωνήσαμε ήταν ότι στη δική μας συνεργασία θα ακολουθήσουν και τα γραφεία τουρισμού έτσι, ώστε να συμπληρωθεί αυτή η πολιτική συνεργασία και από ένα σημαντικό φορέα υλοποίησης του τουρισμού που είναι τα τουριστικά γραφεία και οι τουριστικές οργανώσεις για όλες τις Βαλκανικές χώρες”, τόνισε ο υπουργός.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στον πανευρωπαϊκό οδικό άξονα 10, τμήμα του οποίου εντάσσεται στο ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα Βαλκάνια (ΕΣΟΑΒ), χαιρετίζοντας πρόσφατη πρωτοβουλία από τους τουριστικούς οργανισμούς των Βαλκανικών χωρών, να αυτή τη διαδρομή μέχρι τη Βιέννη και το Μόναχο με λεωφορεία.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, είπε, διότι δημοσιεύτηκε επίσης η ευρωπαϊκή χάρτα έργων υποδομής της ΕΕ όπου ξεκάθαρα περιλαμβάνονται σε αυτήν και αυτός ο άξονας αλλά και άλλοι στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και επομένως, παράλληλα με την πολιτική και κοινωνική προσπάθεια που καταβάλλεται υπάρχει μια θεσμική εξέλιξη σε επίπεδο Ε.Ε. και αυτό είναι θετικό διότι η προοπτική της Ε.Ε. είναι συγχρόνως κοινό μας μέλλον, γεγονός που θα βοηθήσει στη μεταξύ μας συνεργασία.

“Τώρα στην περίοδο μετάβασης μέχρι να γίνουν όλες οι χώρες της Βαλκανικής μέλη της αυριανής Ευρώπης, πρέπει να χτίσουμε τους δεσμούς συνεργασίας και κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη της περιοχής μας μέσα από τον τουρισμό, διότι έτσι συμβάλλουμε στην επιτάχυνση της πορείας σύγκλισης μεταξύ των λαών της περιοχής μας, για να δημιουργήσουμε μια ενιαία περιφέρεια, γιατί πάνω στις περιφέρειες η Ευρώπη στηρίζει το μέλλον της”, κατέληξε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024