Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικό άνοιγμα σε μη παραδοσιακές αγορές, όπως ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία
Δηλώσεις του Π. Γερουλάνου σε ΝΕΤ και ANT1

Τουριστικό άνοιγμα σε μη παραδοσιακές αγορές, όπως ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι της ΝΕΤ, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, υπογράμμισε ότι τα “σκληρά” νούμερα που έχουμε μέχρι τώρα στον τουρισμό είναι ότι το πρώτο δίμηνο είχαμε μια αύξηση των εσόδων και των αφίξεων της τάξης του 6-7%….

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι της ΝΕΤ, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, υπογράμμισε ότι τα<...> “σκληρά” νούμερα που έχουμε μέχρι τώρα στον τουρισμό είναι ότι το πρώτο δίμηνο είχαμε μια αύξηση των εσόδων και των αφίξεων της τάξης του 6-7%.

“Η κρουαζιέρα φέτος πάει καλά. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έχουμε 10% αύξηση στην κρουαζιέρα και 20% αύξηση στους επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό”, σημείωσε.

“Η δυναμική του τουρισμού ξεκίνησε ουσιαστικά από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Τι έγινε; Φύγαμε από τις δύο παραδοσιακές αγορές, τη Γερμανία και την Αγγλία και πολύ γρήγορα ανοίξαμε άλλες αγορές. Ανοίξαμε την αγορά της Τουρκίας όπου είχαμε αύξηση 180%, τις αγορές της Ρωσίας και της Σερβίας. Ήδη κάνουμε άνοιγμα σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία μέσω συνεργασιών στα πακέτα με την Τουρκία και το Ισραήλ, ενώ εκκρεμούν συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία”.

Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πιο δυνατός

Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πιο δυνατός και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πως θα έπρεπε να κοιτάμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε στην ιστοσελίδα του ANT1 ο κ. Γερουλάνος.

“Πέρυσι περιμέναμε ότι θα είχαμε μια πολύ σημαντική μείωση του τουρισμού και τελικά κλείσαμε με 100.000 επισκέπτες παραπάνω. Τις μειώσεις από τη Γερμανία –που οφείλονται στην αρνητική αντιμετώπισή μας κυρίως από τα γερμανικά ΜΜΕ –και την Αγγλία -η οποία πέρασε τη δική της οικονομική κρίση-, αναπληρώσαμε με πολύ και συλλογική δουλειά από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ισραήλ, και τη Σερβία. Είναι η πιο σημαντική διεύρυνση των αγορών της που έχουμε κάνει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, και από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες για τον μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας.

Φέτος συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά.

Μοιάζει να κινούνται ανοδικά και η Αγγλία και η Γερμανία, ενώ οι αναπτυσσόμενες αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, γεγονός που μας οπλίζει με αισιοδοξία καθώς βλέπουμε πως η στρατηγική μας προς τις αγορές αυτές αρχίζει να αποδίδει. Τα μηνύματα από τις προκρατήσεις είναι ενθαρρυντικά. Το πρώτο τετράμηνο του 2011 μέχρι στιγμής μας δίνει θετικό πρόσημο και στις αφίξεις και στα έσοδα, με ορισμένες περιοχές της Ελλάδας να εκτοξεύονται πραγματικά στα ύψη σε σχέση με πέρυσι όπως είναι η Κως, το Aκτιο, η Ζάκυνθος.

Όμως δεν εφησυχάζουμε. Πέρυσι, μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού διευρύναμε, την σεζόν και δουλέψαμε μέχρι και την τελευταία μέρα του χρόνου. Δεν χάσαμε ούτε μέρα. Και αυτή τη χρονική στιγμή δουλεύουμε για τα λεγόμενα last minute bookings και τις αγορές όπως την Κίνα και το Ισραήλ που τροφοδοτούν την αγορά και το φθινόπωρο.

Ο πρώτος και κύριος στόχος μας είναι η ενίσχυση του τουρισμού για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή που περνάει η πατρίδα μας, είναι η μεγάλη ευκαιρία του κλάδου να επαναπροσδιορίσει την σχέση του με την κοινωνία. Και αυτό θα γίνει όταν οι συμπολίτες μας βρουν ευκαιρίες να εργαστούν στον τουρισμό: ως εργαζόμενοι σε υγιείς επιχειρήσεις και ως νέοι επιχειρηματίες που διαφοροποιούν και διευρύνουν το τουριστικό προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Εκεί θα βασιστεί η σχέση του κόσμου του τουρισμού με την ελληνική κοινωνία.

Ο τουρισμός κατάφερε και γύρισε σελίδα και σήμερα καλούμαστε όλοι μας να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, ώστε οι επισκέπτες που θα επιλέξουν να έρθουν φέτος στην πατρίδα μας, να δεθούν μαζί της για χρόνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023