Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνοδικά κινούνται οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και κρουαζιέρων λόγω του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και κρουαζιέρων λόγω του πετρελαίου

Η πρόσφατη ανατίμηση της τιμής του πετρελαίου, όπως ήταν φυσικό και όπως ήδη είδαμε, έχει αναγκάσει πολλές από τις αεροπορικές εταιρίες,αλλά και τις εταιρίες κρουαζιέρων να προβούν σε αύξηση της […]

Η πρόσφατη ανατίμηση της τιμής του πετρελαίου, όπως ήταν φυσικό και όπως ήδη είδαμε, έχει αναγκάσει πολλές από τις αεροπορικές εταιρίες,<...>αλλά και τις εταιρίες κρουαζιέρων να προβούν σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τους, με αποτέλεσμα `χαμένος` να είναι και πάλι ο καταναλωτής, και μάλιστα στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, επιπρόσθετη επιβάρυνση στα εισιτήρια, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου, έχει επιβάλει η εταιρία κρουαζιέρων Louis, ενώ όπως δήλωσε στην κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης` ένας εκ των διευθυντών της εταιρίας, κ. Γιώργος Μιχαηλίδης “η επιπρόσθετη επιβάρυνση στο εισιτήριο για κρουαζιέρες λόγω της αύξηση του πετρελαίου είναι παγκόσμια πρακτική, η οποία ακολουθείται από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο”. Ενώ, όπως τόνισε “η εταιρία του για πρώτη φορά προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια, σημειώνοντας πως στο παρελθόν το αυξημένο κόστος δεν μεταφερόταν στους καταναλωτές, ενώ φέτος οι υφιστάμενες τιμές καυσίμων δεν επέτρεψαν να συμβεί το ίδιο”.

Τα ακριβά καύσιμα, όμως είχαν ως αποτέλεσμα και την αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς όπως ανακοίνωσε προχτές και η Aegean Airlines από τις 18 Ιουλίου προχωρά σε αύξηση του επίναυλου καυσίμων, τόσο στα εισιτήρια εσωτερικού, όσο και εξωτερικού.

Από την άλλη, ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Λάζαρος Σαββίδης, όπως δήλωσε χτες σε συνέντευξη τύπου, “το κόστος για τις Κυπριακές Αερογραμμές, σε περίπτωση που οι τιμές των καυσίμων παραμείνουν στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα θα ανέλθει για το 2005 στα 5 εκατ. λίρες”. Ενώ, πρόσθεσε πως “ο κρατικός αερομεταφορέας, όπως και οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες μελετούν με το Σύνδεσμο Αεροπορικών Μεταφορών της Ευρώπης τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αύξησης των καυσίμων”, τονίζοντας ότι “η εταιρία έχει στενή επαφή με τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. για να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό”. Πάντως, ο κ. Σαββίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέρος του επιπρόσθετου κόστους από την αύξηση των καυσίμων να μετακυλιστεί στις τιμές των εισιτηρίων, επισημαίνοντας πως “εάν η τιμή συνεχίζει να αυξάνεται θα πρέπει να ληφθούν κάποια διορθωτικά μέτρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024