Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔημοσιογράφος πέρασε με ψεύτικη βόμβα από το αεροδρόμιο Birmingham

Δημοσιογράφος πέρασε με ψεύτικη βόμβα από το αεροδρόμιο Birmingham

Έρευνα διεξάγεται για το πώς ο Anthony France, δημοσιογράφος της εφημερίδας Sun, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατάφερε να περάσει ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό σε πτήση, που είχε οργανώσει ένας από […]

Έρευνα διεξάγεται για το πώς ο Anthony France, δημοσιογράφος της εφημερίδας Sun, σύμφωνα με τους<...> ισχυρισμούς του κατάφερε να περάσει ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό σε πτήση, που είχε οργανώσει ένας από τους μεγαλύτερους tour operators παγκοσμίως, ο Thomas Cook και η οποία μετέφερε 270 ταξιδιώτες με προορισμό την Μαγιόρκα, το οποίο όμως δεν πέρασε από έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο Birmingham.

Ο Anthony France, στο παρελθόν δούλευε ως διαχειριστής αποσκευών στο αεροδρόμιο για την εταιρία Aviance, στην οποία είχε επίσης δώσει ψεύτικες συστάσεις για την πρόσληψη του.

O Anthony France ισχυρίστηκε πως έκρυψε τον μηχανισμό στις μπότες του στις 17 Αυγούστου και όταν ο ανιχνευτής μετάλλων ενεργοποιήθηκε στο χώρο ελέγχου των επιβατών, αυτός ισχυριζόμενος πως υπαίτια ήταν τα καρφιά στις μπότες του, κατάφερε να περάσει και να επιβιβαστεί ανενόχλητος στην πτήση του.

Σε απάντηση σχετική με το παραπάνω δημοσίευμα της εφημερίδας Sun εκπρόσωπος των Αεροπορικών Γραμμών του Thomas Cook δήλωσε ότι “ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δούλευε στο παρελθόν για την Aviance, μία επίγεια εταιρία εξυπηρέτησης των επιβατών που συνεργάζεται με τις αεροπορικές γραμμές που πετούν από το αεροδρόμιο Birmingham”.

Έτσι, οι Αεροπορικές Γραμμές Thomas Cook ξεκίνησαν διεξοδική έρευνα επικεντρωμένη στον τρόπο με τον οποίο ο δημοσιογράφος κατάφερε να περάσει από το αυστηρό Σύστημα Ελέγχου του αεροδρομίου, καθώς και γιατί η ασφάλεια του αεροδρομίου δεν ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες ελέγχου σύμφωνα με τους κανονισμούς του DIT.

Τέλος, σημειώνουν πως η ασφάλεια και η προστασία των επιβατών είναι μεγίστης σημασίας ζήτημα της εταιρίας και συνεχίζουν επισημαίνοντας το γεγονός πως τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας από την πλευρά της δικής τους εταιρίας, οι οποίοι προβλέπονται από τις Αρχές Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Μεταφορών και οι οποίοι πραγματοποιούνται πριν από κάθε πτήση πάντα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024