Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ νέα τεχνολογία βρίσκει τη λύση για τη μείωση των καθυστερήσεων στις πτήσεις

Η νέα τεχνολογία βρίσκει τη λύση για τη μείωση των καθυστερήσεων στις πτήσεις

Οι ουρές αναμονής είναι μεγάλες όπως και οι καθυστερήσεις στις πτήσεις αυτό το καλοκαίρι σε παγκόσμιο επίπεδο. Και το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο αφού ο αριθμός των επιβατών θα […]

Οι ουρές αναμονής είναι μεγάλες όπως και οι καθυστερήσεις στις πτήσεις αυτό το καλοκαίρι σε παγκόσμιο επίπεδο<...>. Και το πρόβλημα γίνεται όλο και μεγαλύτερο αφού ο αριθμός των επιβατών θα αυξάνεται κατά 3-4% κάθε χρόνο.
Ο κ. David Fuscus από το Air Transport Aviation Association δήλωσε ότι το αεροπορικό σύστημα μεγαλώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα τελευταία 20 χρόνια από 275 εκατ. επιβάτες το χρόνο έχουμε φθάσει στα 650 εκατ. επιβάτες για το 1999, αλλά το αεροπορικό σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί ανάλογα.
Ένα πρόβλημα για τις καθυστερήσεις είναι ο καιρός. Μάλιστα, το 70% των πτήσεων ακυρώνονται λόγω καιρού. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές παρακολουθούν τα αεροπλάνα μέσω του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας και δίνουν συμβουλές για τις κοντινότερες διαδρομές και λιγότερο χρόνο αναμονής.
Στο αεροδρόμιο του Dallas/Fort Worth Airport έγινε μια μελέτη για τον στροβιλισμό του αέρα που δημιουργούν τα μεγάλα αεροπλάνα και εμποδίζει την άμεση προσγείωση πίσω από αυτά, των μικρών αεροπλάνων.
Το 'Wake Turbulence', όπως ονομάζεται αυτός ο στροβιλισμός, είναι πολύ επικίνδυνος για την προσγείωση των μικρότερων αεροπλάνων. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα με την τοποθέτηση των αεροπλάνων το ένα μακριά από το άλλο. Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι μέσω της τεχνολογίας μπορούν να εντοπίσουν αυτόν τον στροβιλισμό και έτσι κάθε ώρα θα μπορούν να προσγειώνονται στα αεροδρόμια έξι περισσότερα αεροπλάνα.
Ίσως έτσι λύνεται το πρόβλημα στον αέρα, όπου τα αεροπλάνα δεν θα περιμένουν πια, αλλά στο έδαφος όμως συνεχίζεται. Αρκετά αεροδρόμια των ΗΠΑ σχεδιάζουν για το άμεσο ή το απώτερο μέλλον τη δημιουργία περισσοτέρων διαδρόμων προσγειώσεων και απογειώσεων, λύση όμως που επιβαρύνει τα έξοδα τους, και τον επενδυτικό τους προϋπολογισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024