Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧριστοδουλάκης: Δεν αδικείται ο Τουρισμός στο Γ’ΚΠΣ αλλά ενισχύεται με 750 δισ.

Χριστοδουλάκης: Δεν αδικείται ο Τουρισμός στο Γ’ΚΠΣ αλλά ενισχύεται με 750 δισ.

Διευκρινήσεις και απαντήσεις στις διαμαρτυρίες των τουριστικών φορέων για τη μείωση των κονδυλίων για τον Τουρισμό στο Γ’ ΚΠΣ, ήρθε να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Νικόλαος Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξη τύπου […]

Διευκρινήσεις και απαντήσεις στις διαμαρτυρίες των τουριστικών φορέων για τη μείωση των κονδυλίων για τον Τουρισμό στο Γ' ΚΠΣ, ήρθε να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Νικόλαος Χριστοδουλάκης<...>, σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε εχθές στα γραφεία του ΕΟΤ.
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη παρεννόησαν όσοι θεώρησαν ότι αδικήθηκε ο τουρισμός ο οποίος δέχεται ενισχύσεις με πολλαπλές δράσεις που άμεσα ή έμμεσα τον βοηθούν.
Η δημόσια χρηματοδότηση αμιγώς τουριστικών δράσεων στο Γ' ΚΠΣ ανέρχεται τουλάχιστον σε 273 δισ. δρχ. και καλύπτει δράσεις εθνικής και περιφερειακής σημασίας στα αντίστοιχα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης, των ΠΕΠ και σε άλλα συναφή προγράμματα. Επιπρόσθετα προβλέπεται να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια της τάξεως των 300 δισ. δρχ. τα συνολικά κονδύλια που τελικά θα διατεθούν απευθείας για τον τουρισμό θα φτάσουν τα 573 δισ. δρχ. δηλαδή το ποσό που είχε κατανεμηθεί εξ αρχής στον τομέα.
Το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας δαπάνης του Γ' ΚΠΣ για τον τουρισμό (περίπου το 80%) θα ενισχύσει επενδύσεις και πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα.
Σημαντικό μέρος των κονδυλίων των ΠΕΠ θα χρηματοδοτήσει ιδιωτικές επενδύσεις (κυρίως εκσυγχρονισμό καταλυμάτων και δράσεις ΜΜΕ). Όλα τα κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Κοινωνία της Πληροφορίας' αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις για την εισαγωγή των τουριστικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία. Σημαντικό τμήμα από τα κονδύλια της πρωτοβουλίας Interreg θα διατεθούν επίσης σε ιδιωτικές επενδύσεις.
Εκτός από τα αμιγώς τουριστικά έργα, στο Γ’ ΚΠΣ περιλαμβάνονται παρεμβάσεις στο χώρο της ενέργειας, των μεταφορών, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, που ωφελούν άμεσα τον Τουρισμό, γιατί επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα και τη σύνθεση του τουριστικού προϊόντος. Για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διείσδυση του φυσικού αερίου στις πόλεις, οι δράσεις διαχείρισης υδάτινων πόρων βελτιώνουν το σύνολο του τουριστικού προϊόντος. Τέλος, αρκετές ενισχύσεις των τομέων Τεχνολογίας, Μεταποίησης και Υπηρεσιών απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου, άρα και στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις του Τουρισμού αναμένεται να υπερβούν τα 750 δισ. δρχ. και να καλύψουν το 25% του συνόλου εθνικών και περιφερειακών Προγραμμάτων για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάπτυξη.
Αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα για την καλύτερη ενημέρωση του τουριστικού κόσμου ως προς τις νέες σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης της τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ. Με την πληροφόρηση και τη σωστή ενημέρωση ο τουριστικός κόσμος θα μπορέσει να κινητοποιηθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά για την πολύπλευρη αναβάθμιση και επέκταση του τουριστικού τομέα κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024