Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΛιάπης: Δεν καταργούνται τα δρομολόγια της Ολυμπιακής από Θεσσαλονίκη για Λονδίνο και Μυτιλήνη

Λιάπης: Δεν καταργούνται τα δρομολόγια της Ολυμπιακής από Θεσσαλονίκη για Λονδίνο και Μυτιλήνη

“Τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Λονδίνο και Θεσσαλονίκη – Ρόδος – Μυτιλήνη των Ολυμπιακών Αερογραμμών είναι βιώσιμα, αποφέρουν κέρδη και δεν υπάρχεικαμία περίπτωση – και το λέω κατηγορηματικά – να τα […]

“Τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Λονδίνο και Θεσσαλονίκη – Ρόδος – Μυτιλήνη των Ολυμπιακών Αερογραμμών είναι βιώσιμα, αποφέρουν κέρδη και δεν υπάρχει<...>καμία περίπτωση – και το λέω κατηγορηματικά – να τα καταργήσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Ασημίνας Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, που είχε κατατεθεί στη Βουλή την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2006.

Ο κ. Λιάπης υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα απαξίωσης της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στα δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Θεσσαλονίκη προς Ντίσελντορφ και Στουτγάρδη είπε ότι “έχουν χαμηλή πληρότητα, δημιουργούν ετήσιες ζημιές της τάξης των 3,6 εκατ. ευρώ”, καθώς και ότι “δεν προβλέπεται ανάκαμψη στη ζήτηση των εισιτηρίων, που μειώνεται κατά 20% ετησίως”.

“Ως εκ τούτου”, συμπλήρωσε “δεν ξέρω αν πραγματικά κάποιος θα ήθελε να μην ακολουθήσουμε το δρόμο του εξορθολογισμού, αλλά της ασύστολης σπατάλης των χρημάτων Ελλήνων φορολογουμένων, όταν μάλιστα απαγορεύεται η επιδότηση αυτών των δρομολογίων ως γνωστόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Από την πλευρά της, η κ. Ξηροτύρη ανέφερε ότι “έχουν κουραστεί οι Θεσσαλονικείς και οι Βορειοελλαδίτες να ακούν – και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τη σημερινή – ότι η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η περιοχή θα είναι το κέντρο των Βαλκανίων”. Σύμφωνα με τη βουλευτή του Συνασπισμού, “υπάρχει μία μικρή μείωση στις πτήσεις Ντίσελντορφ και Στουτγάρδης, αλλά η εταιρία, αν λειτουργεί με εντελώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μπορεί με βελτιώσεις να αποκομίσει πάλι το έργο, το οποίο είχε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024