Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία δανείου υπέγραψαν Κυπριακές Αερογραμμές και Ελληνική Τράπεζα

Συμφωνία δανείου υπέγραψαν Κυπριακές Αερογραμμές και Ελληνική Τράπεζα

Νέα δεδομένα στην οικονομική κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών προστέθηκαν με την υπογραφή σύναψης δανείου, ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ελληνική Τράπεζα. Η συμφωνία υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία των Αερογραμμών, […]

Νέα δεδομένα στην οικονομική κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών προστέθηκαν με την υπογραφή σύναψης δανείου, ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ελληνική Τράπεζα. Η συμφωνία υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία των Αερογραμμών, παρουσία<...>του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, κ. Μιχάλη Σαρρή, από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΑ, κ. Κίκη Λαζαρίδη και τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Μάκη Κεραυνό, προβλέποντας την παραχώρηση 10ετούς δανείου με επιτόκιο Euribor +0,04% και εξόφληση σε 20 εξαμηνιαίες δόσεις.

Ο κ. Σαρρής, αφού συνεχάρη τις δύο εταιρίες για την υπογραφή της συμφωνίας, είπε ότι η κυβέρνηση, η οποία έχει δείξει την έμπρακτη υποστήριξη της για την επιβίωση και την ευημερία των ΚΑ και των εργαζομένων προς όφελος της τουριστικής κίνησης και του οικονομικού βίου της Κύπρου, έχει μεγάλες προσδοκίες από το ΔΣ των ΚΑ.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε “πολύ καλή” τη συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα με αυτό το δάνειο, η εταιρία να “μπει σύντομα – εντός του 2008 – σε μια κερδοφόρα πορεία” και να ανατραπούν τα σημερινά αρνητικά δεδομένα. “Θα πρέπει το 2008 να είναι κερδοφόρα η πορεία της εταιρίας”, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι με το δάνειο αυτό η εταιρία θα αποπληρώσει προηγούμενο δάνειο, ύψους 51 εκατ. ευρώ που σύναψε από γερμανική τράπεζα και ταυτόχρονα θα προχωρήσει πριν το τέλος του χρόνου στην έκδοση νέου κεφαλαίου ύψους 14 εκατ. λιρών.

Ο κ. Κεραυνός με τη σειρά του χαρακτήρισε τις Κυπριακές Αερογραμμές ως “ένα σημαντικό οργανισμό για την κυπριακή οικονομία και για την Κύπρο ως σύνολο”, λόγω του γεγονότος, όπως είπε, ότι “η Κύπρος είναι μια νησιωτική χώρα που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ΕΕ”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024