Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates επεκτείνει το δίκτυο με 50.000 ταξιδιώτες/εβδομάδα μέσω διεθνών συνεργασιών
Αεροπορικές Εταιρείες

Η Emirates επεκτείνει το δίκτυο με 50.000 ταξιδιώτες/εβδομάδα μέσω διεθνών συνεργασιών

  • Emirates plane

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Emirates υπέγραψε συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού και interline με 11 αεροπορικές εταιρείες.

Η Emirates μεταφέρει πάνω από 50.000 ταξιδιώτες κατά μέσο όρο, ανά εβδομάδα, στους προορισμούς που επιλέγουν, μέσω πτήσεων κοινού κωδικού ή μέσω διασυνδέσεων (πτήσεων interline) που εκτελούνται από συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες. Οι συνεργασίες αυτές συμβάλλουν στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της Emirates, την ομαλή συνδεσιμότητα των επιβατών, καθώς και την είσοδο της αεροπορικής εταιρείας σε νέες αγορές που έχουν παρουσιάσει αυξημένη επιβατική κίνηση.

Η ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, όπως οι συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού και interline, ενισχύουν την παγκόσμια εμβέλεια της Emirates και επιτρέπουν στους επιβάτες της να ταξιδέψουν σε προορισμούς που δεν περιλαμβάνονται στο δίκτυό της. Η αεροπορική εταιρεία θέτει στρατηγικά το κομμάτι των συνεργασιών στο επίκεντρο και επιδιώκει την ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών για πτήσεις κοινού κωδικού καθώς και τη διεύρυνση συνεργασιών που αφορούν πτήσεις interline σε πτήσεις κοινού κωδικού, ισχυροποιώντας την ηγετική της θέση στον κλάδο των αερομεταφορών.

Από την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας για πτήσεις interline, το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της Emirates έχει επεκταθεί σημαντικά σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, η Emirates διατηρεί συνεργασία με 29 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις κοινού κωδικού, ενώ απαριθμεί 117 συνεργάτες για πτήσεις interline και 11 συνεργάτες για σιδηροδρομικές μεταφορές σε περισσότερες από 100 χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας μπορούν να επωφεληθούν από τις πολλαπλές επιλογές, τα ευέλικτα προγράμματα και την ομαλή συνδεσιμότητα του διευρυμένου δικτύου της, καθώς και από δραστηριότητες που εκτείνονται σε περισσότερους από 5.250 τομείς σε πάνω από 800 πόλεις. Στην Αμερική, για παράδειγμα, εξυπηρετούνται προορισμοί πέρα από τα μεγάλα αεροδρόμια, όπως το Κόρπους Κρίστι μέσω της United και το Χάλιφαξ μέσω της Air Canada. Στην Ασία, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από πτήσεις προς προορισμούς αναψυχής όπως το Κο Σαμούι στην Ταϊλάνδη και το Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο Λάος με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Bangkok Airways. Στην Αφρική, η South African Airways και η Kenya Airways συνδέουν τους επιβάτες της Emirates με προορισμούς, όπως το Βιλανκούλο, το Κιλιμάντζαρο, η Τζούμπα και το Μαπούτο. Για τους επιβάτες των εν λόγω αεροπορικών εταιρειών που πετούν με την Emirates, καθίσταται εύκολη η σύνδεση στο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας με περισσότερους από 140 προορισμούς μέσω του Ντουμπάι.

Οι επιβάτες μπορούν να προβούν σε κρατήσεις για πτήσεις με ανταπόκριση με τους συνεργάτες της Emirates και να απολαύσουν προνόμια που απορρέουν από τις πτήσεις με ένα ενιαίο εισιτήριο, μεταφορά αποσκευών, προνόμια του προγράμματος τακτικών επιβατών, πρόσβαση στα σαλόνια, καθώς και άλλα προνόμια που εγγυώνται μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Ο Adnan Kazim, γενικός εμπορικός διευθυντής της Emirates, δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια της πορείας μας διατηρούμε μακροχρόνιες συνεργασίες που διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι επιβάτες σε όλο τον κόσμο. Η αξιοποίηση του δικτύου των συνεργατών μας αντανακλά τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους επιβάτες μας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και εμπιστοσύνη κατά τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους. Επιπλέον, οι συνεργασίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας του Ντουμπάι με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω άμεσων κι έμμεσων συνδέσεων με περισσότερες από 800 πόλεις, αυξάνοντας την επιβατική κίνηση στον κόμβο μας και ενισχύοντας τις επιχειρηματικές και εμπορικές ευκαιρίες. Επίσης, οι συγκεκριμένες συνεργασίες έχουν υποστηρίξει τον εισερχόμενο τουρισμό σε περισσότερες από 100 χώρες, αυξάνοντας τη συνδεσιμότητα των πτήσεων μέσω των σημείων που εξυπηρετούνται από τους συνεργάτες μας. Καθώς διανύουμε το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της Emirates, οι συνεργασίες για πτήσεις κοινού κωδικού και πτήσεις interline θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να βρίσκονται στον πυρήνα της εμπορικής στρατηγικής μας. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να τις ενισχύσουμε και να είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ακόμη πιο διευρυμένο δίκτυο προορισμών στους επιβάτες μας”.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η Emirates υπέγραψε συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού και interline με 11 αεροπορικές εταιρείες. Εκτός από τις κομβικές συμφωνίες για πτήσεις κοινού κωδικού με την United Airlines και την Air Canada, που επέκτειναν τη συνδεσιμότητα της Emirates με περισσότερους από 570 προορισμούς στην Αμερική, η αεροπορική εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες με την Airlink, την Aegean Airlines, την Air Tanzania, την ITA Airways, την Bamboo Airways, την Batik Air, την Philippine Airlines, τη Royal Air Maroc και τη SKY Express, παρέχοντας ακόμη περισσότερες επιλογές προορισμών στους επιβάτες. Επιπροσθέτως, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μια συμφωνία για πτήσεις interline με την Kenya Airways.

Φέτος, η Emirates αναμένεται να συνάψει νέες συνεργασίες και να ενισχύσει το επίπεδο των υφιστάμενων συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες στην Ανατολική, Νότια και Κεντρική Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη. Επιπλέον, το πρόγραμμα επιβράβευσης Emirates Skywards και το τμήμα εμπορευματικών αερομεταφορών Emirates SkyCargo βρίσκονται σε επικοινωνία με τους συνεργάτες για πτήσεις κοινού κωδικού και interline ώστε να συντονίσουν τις διαδικασίες και το πρόγραμμα επιβράβευσης, ενισχύοντας τα προνόμια για τους επιβάτες των δύο συνεργαζόμενων αερομεταφορέων. Σε επίπεδο λειτουργικότητας, οι υπηρεσίες αεροδρομίου της Emirates διαδραματίζουν κομβικό ρόλο καθώς συμβάλλουν στην ομαλή συνδεσιμότητα και επιτρέπουν την πρόσβαση των επιβατών στο σαλόνι.

Οι στρατηγικές συνεργασίες με περισσότερες από 140 αεροπορικές εταιρείες ενίσχυσαν τη συνδεσιμότητα των επιβατών της Emirates, αυξάνοντας τους προορισμούς στους οποίους μπορούν να ταξιδέψουν με ένα ενιαίο εισιτήριο, παρέχοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα προνόμια του προγράμματος επιβράβευσης.

  • Αμερική: Οι επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 200 πόλεις στο δίκτυο της United μέσω του Σικάγο, του Χιούστον ή του Σαν Φρανσίσκο. Οι επιβάτες μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε προορισμούς στον Καναδά, το Μεξικό, τα νησιά της Καραϊβικής και την Κεντρική και Νότια Αμερική, ενώ όσοι ταξιδεύουν στο διευρυμένο δίκτυο της Emirates, πέρα από το Ντουμπάι, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ προορισμών της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Κεντρικής και τη Νότιας Ασίας. Η συνεργασία της Emirates με την Air Canada επιτρέπει στους επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών να απολαμβάνουν ομαλή συνδεσιμότητα με 232 προορισμούς σε τρεις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων προορισμών στην Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδική υποήπειρο.
  • Ευρώπη: Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να επωφεληθούν από τις πτήσεις κοινού κωδικού με τους πέντε συνεργάτες της αεροπορικής Air Malta, Air Baltic, Aegean Airlines, TAP Portugal και Siberia Airlines, και από τις πτήσεις interline που πραγματοποιούνται μέσω 35 συνεργατών, ώστε να πετάξουν σε περισσότερες από 313 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών για διακοπές σε όλη τη Μεσόγειο. Οι συνεργαζόμενες σιδηροδρομικές εταιρείες στη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία παρέχουν συνδεσιμότητα στους ταξιδιώτες ώστε να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο και να συνδεθούν με την Emirates, με ένα ενιαίο εισιτήριο.
  • Ασία: Το ήδη διευρυμένο δίκτυο της Emirates στην Ασία ενισχύεται περαιτέρω μέσω των εννέα συνεργατών της για πτήσεις κοινού κωδικού -μεταξύ άλλων, της Japan Airlines, της Korean Air και της Garuda- φτάνοντας σε περισσότερες από 150 δημοφιλείς πόλεις στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, την Κορέα, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, καθώς και άλλα δημοφιλή τουριστικά και επιχειρηματικά κέντρα.
  • Αυστραλία: Η συνεργασία μεταξύ της Emirates και της Qantas αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στον κλάδο των αερομεταφορών και προσφέρει στους επιβάτες πρόσβαση σε περισσότερους από 60 προορισμούς που δεν περιλαμβάνονται στο δίκτυο της Emirates. Παράλληλα, οι επιβάτες της Qantas μπορούν να πετάξουν με την Emirates στο Ντουμπάι και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 65 πόλεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική εκτός του υφιστάμενου διεθνές δικτύου της Qantas. Οι τακτικοί επιβάτες, μέλη των προγραμμάτων επιβράβευσης Emirates Skywards και Qantas Frequent Flyer, έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους ταξιδεύοντας και με τις δύο αεροπορικές εταιρείες και να απολαμβάνουν την πρόσβαση στα σαλόνια τους στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η συνεργασία με την Jetstar, θυγατρική εταιρεία της Qantas, επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν σε πόλεις της Ασίας με ένα ενιαίο εισιτήριο.
  • Αφρική: Με την πάροδο του χρόνου, η εμβέλεια της Emirates σε όλη την Αφρική έχει αυξηθεί ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στους επιβάτες της, με περισσότερες επιλογές πτήσεων σε περισσότερους προορισμούς. Μέσω των πτήσεων κοινού κωδικού με τη South African Airways, την Airlink, τη Royal Air Maroc, την Tunis Air, καθώς και των πτήσεων interline με άλλες δώδεκα εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, η Emirates έχει επεκτείνει την εμβέλειά της σε σχεδόν 130 προορισμούς.
  • Μέση Ανατολή: Η κομβική συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας με τη flydubai όχι μόνο έχει αυξήσει την κυκλοφορία εντός κι εκτός του κόμβου στο Ντουμπάι, αλλά κι έχει ενισχύσει τη συνδεσιμότητά της σε περισσότερους από 215 προορισμούς σε 98 χώρες και περισσότερες από 250 πτήσεις κοινού κωδικού κατά μέσο όρο, ανά ημέρα. Οι επιβάτες της Emirates έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 80 μοναδικούς προορισμούς της flydubai, ενώ οι επιβάτες της flydubai έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 100 προορισμούς της Emirates. Μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, η συγκεκριμένη συνεργασία έδωσε τη δυνατότητα σε πάνω από 2 εκατ. επιβάτες να ταξιδέψουν εντός των δικτύων των δύο αεροπορικών εταιρειών. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνεργασία παρέχει ομαλή συνδεσιμότητα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) μεταξύ των τερματικών αεροσταθμών 2 και 3, μεταφορά αποσκευών σε ένα ενιαίο δρομολόγιο, καθώς και προνόμια στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης Emirates Skywards.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023