Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςKLM Royal Dutch Airlines: Αύξηση κερδών για τους καλοκαιρινούς μήνες

KLM Royal Dutch Airlines: Αύξηση κερδών για τους καλοκαιρινούς μήνες

Αύξηση των καθαρών της κερδών εμφάνισε τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η αεροπορική εταιρία της Ολλανδίας KLM Royal Dutch Airlines NV, αποτέλεσμα της μείωσης των θέσεων στα αεροσκάφη […]

Αύξηση των καθαρών της κερδών εμφάνισε τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η αεροπορική εταιρία της Ολλανδίας<...> KLM<.> Royal Dutch Airlines NV, αποτέλεσμα της μείωσης των θέσεων στα αεροσκάφη της και του νέου λογισμικού υπολογισμού των τιμών των εισιτηρίων. Οι μετοχές της υπ’ αριθμόν τέσσερα αεροπορικής εταιρίας της Ευρώπης κέρδιζαν ποσοστό 9,1%.

Τα καθαρά κέρδη της KLM το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν σε 86 εκατ. ευρώ (84 εκατ. δολ.) ή 1,82 ευρώ ανά μετοχή, από 27 εκατ. ευρώ ή 56 σεντς που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας. Οι πωλήσεις διαφοροποιήθηκαν ελαφρώς, φθάνοντας στο 1,85 δισ. ευρώ.

Η KLM μείωσε τον αριθμό των θέσεων στα αεροσκάφη της το τρίμηνο σε ποσοστό της τάξης του 3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων της από τον Ιούλιο σε ποσοστό έως και 40% στους 66 συνολικά προορισμούς της στην Ευρώπη. Επίσης, κέρδισε και από το σύστημα κρατήσεων, το οποίο υπολογίζει κατά μέσον όρο το κόστος μεταφοράς ανά επιβάτη, προκειμένου να ρυθμίσει τις τιμές των εισιτηρίων της.

“Έκαναν καλή δουλειά στο θέμα μείωσης του κόστους και πέτυχαν την αύξηση των κερδών της εταιρίας, σε αντίθεση με τις προβλέψεις”, ανέφερε ο Jonathan Wober, οικονομικός αναλυτής στη Deutsche Bank, ο οποίος προτείνει “αγορά” της μετοχής της KLM.

Ωστόσο για ολόκληρο το έτος η εταιρεία προβλέπει ότι θα εμφανίσει ζημίες, και η διοίκηση της πιστεύει ότι για τη χρήση του 2003 εκτίμησε ότι θα υπάρξει ισοσκελισμός του ισολογισμού της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024