Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠρος επενδύσεις σε νέες ιδέες στοχεύει η Louis

Προς επενδύσεις σε νέες ιδέες στοχεύει η Louis

Νέες ιδέες για επενδύσεις στην Ελλάδα αναζητά ο όμιλος Louis. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κυπριακής ιδιοκτησίας οργανισμού Louis Tourist Agency Κυριάκος Ιακωβίδης στη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε σε δημοσιογράφους με […]

Νέες ιδέες για επενδύσεις στην Ελλάδα αναζητά ο όμιλος Louis<.>. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κυπριακής ιδιοκτησίας οργανισμού Louis Tourist Agency<...> Κυριάκος Ιακωβίδης στη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε σε δημοσιογράφους με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου εστιατορίου Olive Tree της Louis Catering στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” μας ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: “Ένα χρόνο πριν δεν θα σκεπτόμαστε να ανοίξουμε το Olive στο αεροδρόμιο, αφού, ήδη, λειτουργούσε με επιτυχία στον ίδιο χώρο το Food Village με 7 είδη εστιατορίων.

Στο χώρο των κρουαζιερόπλοιων αδράξαμε την ευκαιρία, με την πτώση της ζήτησης διεθνώς για τις κρουαζιέρες μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ, και αγοράσαμε το κρουαζιερόπλοιο “New Amsterdam”, το οποίο σήμερα βρίσκεται στην Ελλάδα για ανακαίνιση, και έχουμε, ήδη, συνάψει συμφωνία για αποκλειστική διάθεση για τρία χρόνια στο τουριστικό οργανισμό Thomson, υπό τη νέα του ονομασία “Thomson Spirit”. Στο ξενοδοχειακό κλάδο επενδύσαμε σε ανακαινίσεις περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5 στην Ελλάδα και το 1,2 στην Κύπρο”.

Με βάση τα νέα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην Κύπρο φέτος οι αφίξεις και τα έσοδα προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 12%-15%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις υπολόγιζαν τη μείωση σε περίπου 7% για το συνάλλαγμα και 10% για την τουριστική κίνηση. Βασική αιτία ήταν η γενικότερη μείωση της τουριστικής κίνησης από τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας, που αποτελεί το 50% της τουριστικής ζήτησης για την Κύπρο, σημείωσε ο κ. Ιακωβίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πτωτικό κλίμα ο όμιλος LOUIS συγκράτησε τη μείωση στην απόδοση των ξενοδοχείων του στο 7%. Η πτώση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη δραστική μείωση για αρκετούς μήνες της τουριστικής κίνησης στα 3 ξενοδοχεία του ομίλου στην Πάφο, λόγω των αποχετευτικών έργων που βρισκόντουσαν σε εξέλιξη στην περιοχή.

Σε ότι αφορά την εταιρία Louis Catering, μέλος του ομίλου εταιριών Louis, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον διεθνοποιημένες δραστηριότητες του ομίλου με παρουσία σε 13 διεθνή αεροδρόμια, σε εμπορικά κέντρα σε τρεις πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό στόχος και επιδίωξή της είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, η Compass, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο στον τομέα του επισιτισμού, είναι πλέον στρατηγικός της μέτοχος. Το 2002 η Louis Catering και η Compass συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της Eurest Inflight Services, της Μονάδας Τροφοδοσίας Αεροπορικών Εταιριών στην Κύπρο. Στόχος της Eurest Inflight Services είναι να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της από 20% σε 40% στις σχετικές δραστηριότητές της. Για την επίτευξη του στόχου της έχει στραφεί κυρίως προς τις ξένες αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν την Κύπρο.

Παράλληλα, οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται με χώρους εστίασης σε 90 αεροδρόμια 29 χωρών, σε 6 ηπείρους.

Το Olive Tree, το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Louis Catering στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το οποίο προσφέρει a la carte ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, βρίσκεται στο παρατηρητήριο του κτηρίου αναχωρήσεων και καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 200 τ.μ. με δυνατότητα εξυπηρέτησης 90 ατόμων. Δημιουργήθηκε για να καλύψει την έλλειψη ενός αντίστοιχου χώρου, ο οποίος να είναι κατάλληλος για συναντήσεις και γεύματα εργασίας για τους επιχειρηματίες που ταξιδεύουν συχνά και αναζητούν ένα κατάλληλο χώρο στο αεροδρόμιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024