Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσοχατζόπουλος: Τρεις άξονες προτάσεων για τον τουρισμό ενόψει της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Τσοχατζόπουλος: Τρεις άξονες προτάσεων για τον τουρισμό ενόψει της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα έχει προετοιμάσει ήδη τις προτάσεις της πολιτικής με τις οποίες θα “διαμορφώσουμε πρόταση για την πολιτική τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος σε χθεσινή […]

Η Ελλάδα έχει προετοιμάσει ήδη τις προτάσεις της πολιτικής με τις οποίες θα “διαμορφώσουμε πρόταση για την πολιτική τουρισμού σε<...> ευρωπαϊκό επίπεδο” τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου. Συγκεκριμένα, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα αναμένεται σειρά πρωτοβουλιών για αξιοποίηση των σχέσεων της χώρας μας με τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., προκειμένου η αγορά τουρισμού να στηριχθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πέραν του εθνικού.

Έμφαση αναμένεται να δοθεί σε πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού (εναλλακτικός κ.α.), όπως επίσης και με την ανάδειξη των μεταφορών σε σημαντικό παράγοντα με στόχο την φθηνότερη αεροπορική μετακίνηση για τον τουρισμό.

Η προώθηση στην Ελλάδα τουριστικών υποδομών ιδιοκατοίκησης για τον Ευρωπαίο πολίτη, με ευνοϊκά χρηματοδοτικά πρόγραμματα, θα αποτελέσει ένα σημαντικό άξονα της πολιτικής της χώρας μας, που θα δώσει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον υπουργό, η τουριστική σχέση των Ευρωπαίων με τη χώρα μας να αποκτήσει πιο μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία αφορά τη διαμόρφωση ιδιωτικού τουριστικών συγκροτημάτων μόνιμης κατοικίας, που θα αποκτώντας με ευνοϊκό χρηματοδοτικό τρόπο, έτσι ώστε ο Ευρωπαίος πολίτης να έχει τη μόνιμη εστία του παραθερισμού στην Ελλάδα. “Αυτό που συνηθίζουμε στην Ελλάδα ως καλοκαιρινή παραθεριστική κατοικία, μπορεί να γίνει αντικείμενο αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοχατζόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται, είπε ο υπουργός, νομοθετική ρύθμιση που θα στηρίζει τη δημιουργία σχετικών τουριστικών υποδομών.

Η τουριστική κίνηση

Στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι θα κινηθεί η τουριστική αγορά το 2002, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Σε αυτή τη διαπίστωση συγκλίνουν οι προβλέψεις και εκτιμήσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδας, όσο και φορέων του τουρισμού (τουριστικοί πράκτορες, ειδικά γραφεία εξωτερικού που παρακολουθούν την τουριστική κίνηση).

Ομοίως, σημείωσε ο υπουργός, τα στοιχεία που συλλέγουν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση, ενώ υπενθύμισε ότι επίσημα στοιχεία θα υπάρξουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όταν θα υπάρχει πλήρη απογραφή από την Τράπεζα της Ελλάδος. Στο σημείο αυτό ο υπουργός τόνισε ότι προχωράει η επεξεργασία διαμόρφωσης δορυφορικού λογαριασμού τουριστικής οικονομίας, ο οποίος πάντως δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από τα μέσα του 2003.

Αναφερόμενος στη σημασία που δίνει η πολιτεία στην υλοποίηση του Γ’ΚΠΣ, δήλωσε ότι το δρόμο της εκταμίευσης έχουν πάρει κονδύλια ύψους 250 εκατ. ευρώ για 1.300 περίπου τουριστικές επιχειρήσεις. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη υλοποίησης, μέσω του υπουργείου Οικονομίας, μεγάλες επενδύσεις τουρισμού, οι οποίες έχουν φτάσει τις 20, έχοντας εκταμιευθεί 70 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στην τελική φάση μπαίνει και η δημιουργία της εταιρίας μάρκετινγκ, που θα αναλάβει το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024