Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαραγγελία 120 Airbus αντί για Boeing από την easyJet

Παραγγελία 120 Airbus αντί για Boeing από την easyJet

Μεγάλο πλήγμα ήταν για τη Boeing η απρόσμενη απόφαση της easyJet να παραγγείλει 120 αεροσκάφη στην Airbus τύπου A319 αξίας 6 δισ. δολαρίων. Η κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους […]

Μεγάλο πλήγμα ήταν για τη Boeing η απρόσμενη απόφαση της easyJet<.> να παραγγείλει 120 αεροσκάφη στην<...> Airbus τύπου A319 αξίας 6 δισ. δολαρίων.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους διευκρίνισε, παράλληλα, ότι εξασφάλισε το δικαίωμα για την προμήθεια επιπλέον 120 αεροσκαφών από την ανταγωνίστρια της αμερικανικής εταιρίας.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, η απόφαση αυτή ήλθε μετά από φημολογίες και έντονη πολιορκία, επί δεκάμηνο σχεδόν, της easyJet από τις δύο κατασκευάστριες εταιρίες αεροσκαφών των οποίων οι προοπτικές δεν διαγράφονται ευοίωνες μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα της 11ης του περασμένου Σεπτεμβρίου σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγτον. Επίσης, σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από τη Boeing.

Ο πρόεδρος της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου υπερασπίστηκε την απρόσμενη για τους αναλυτές απόφαση – μιας και ο στόλος της easyJet αποτελείται σήμερα από αεροσκάφη τύπου Boeing 737 – τονίζοντας ότι “η εμμονή σε παλιομοδίτικους συρμούς του τύπου ‘οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους χρησιμοποιούν μόνο Boeing’ δεν μειώνει το κόστος”.

“Είναι πολύ σημαντική αυτή η συμφωνία για την Airbus, καθώς η Boeing μονοπωλούσε την αγορά των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους”, ανέφερε η Agnes Blazy, αναλύτρια στην CIC Securities, στο Παρίσι, και συμπλήρωσε ότι “Η Airbus ήθελε εδώ και αρκετό καιρό να αυξήσει το μερίδιό της στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Μέχρι στιγμής μόλις το 5% των παραγγελιών της προέρχονται από τέτοιες εταιρίες”.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet Ray Webster ανακοίνωσε ότι “Θα κερδίσουμε 30% ανά αεροσκάφος. Ο τρόπος είναι φθηνότερος από εκείνον με τον οποίο αγοράζαμε αεροσκάφη στο παρελθόν”.

Το αεροσκάφος της Airbus θα διαθέτει 150 θέσεις – με πιθανότητα να αυξηθούν στις 156 – σε σύγκριση με τις 149 θέσεις που διαθέτουν τα Boeing 737-700. Η πρώτη παράδοση αεροσκάφους αναμένεται εντός του 2003. Αρχικά τα αεροσκάφη θα τοποθετηθούν σε δρομολόγια από τη βάση της easyJet στο αεροδρόμιο της Γενεύης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024