Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδονησία πλήττει τον τουρισμό

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδονησία πλήττει τον τουρισμό

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό περίπου 188 άνθρωποι – οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλλοδαποί τουρίστες κυρίως από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία […]

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό περίπου 188 άνθρωποι – οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλλοδαποί τουρίστες κυρίως από<...> την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία – σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε σε νυκτερινό κέντρο του νησιού Μπαλί της Ινδονησίας. Η βόμβα, που πυροδοτήθηκε σε αυτοκίνητο, που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, εξερράγη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, στο παραθεριστικό θέρετρο Κιούτα, που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του νησιού.

Μετά από αυτό το γεγονός, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, τρομοκρατημένοι τουρίστες εγκαταλείπουν το Μπαλί, με αποτέλεσμα να αναμένεται συντριπτική πτώση στον τουρισμό όχι μόνο στο Μπαλί αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, η πρεσβεία των ΗΠΑ διέταξε σχεδόν όλους τους εργαζόμενους εκτός από αυτούς που κατέχουν καίριες θέσεις, να εγκαταλείψουν την Ινδονησία.

Σύμφωνα με στατιστικά, το 2001 περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ινδονησία και τα κέρδη σε συνάλλαγμα ξεπέρασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Μπαλί είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς τουρίστες από χώρες της Δύσης.

Τώρα όμως το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες, να εγκαταλείψουν την Ινδονησία, καθώς ακόμη εκφράζονται φόβοι για νέες επιθέσεις. Η Αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις αρχές της Ινδονησίας ότι οι Αμερικανοί υπήκοοι στη χώρα είναι πιθανό να κινδυνεύουν από Ισλαμικές οργανώσεις, που συνδέονται με την οργάνωση Αλ-Κάιντα του Σαουδάραβα καταζητούμενου Οσάμα μπιν Λάντεν.

Για χρονικό διάστημα αρκετών ημερών, η πρεσβεία στην Τζακάρτα είχε διακόψει τις εργασίες της, καθώς είχε λάβει προειδοποιητικά μηνύματα για βομβιστικές επιθέσεις σε οχήματα διπλωματών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία την Ινδονησία αλλά και σε συντονισμό με τα ελληνικά τουριστικά γραφεία που δουλεύουν τον συγκεκριμένο προορισμό για την περίπτωση που θα χρειαστεί επαναπατρισμός Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται στην περιοχή.

Η νέα αυτή τρομοκρατική ενέργεια καταδικάστηκε έντονα από τους διεθνείς φορείς του τουρισμού WTO και PATA οι οποίοι θα ενεργοποιήσουν τις επιτροπές που έχουν ιδρύσει για την αντιμετώπιση των κρίσεων στον τουρισμό ώστε να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η PATA μάλιστα αποφάσισε ήδη να μην αναβάλει τις δύο διεθνείς εκδηλώσεις που ετοιμάζεται να διοργανώσει στην περιοχή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024