Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΔημήτρης Γερογιάννης: Yποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, και διεύρυνση της εποχικότητας τα κρίσιμα θέματα του τουρισμού
Συνέδρια

Δημήτρης Γερογιάννης: Yποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, και διεύρυνση της εποχικότητας τα κρίσιμα θέματα του τουρισμού

Στις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό, και τη διεύρυνση της εποχικότητας εστίασε η ομιλία του Δημήτρη Γερογιάννη CEO της Aegean.

Yποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και διεύρυνση της εποχικότητας, αποτελούν, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και των αερομεταφορών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του CEO της Aegean κ. Δημήτρη Γερογιάννη όπως πραγματοποιήθηκαν κατά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με τίτλο «Reimagine Tourism in Greece» την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο κ. Γερογιάννης αναφέρθηε στη σημασία των υποδομών για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και των πόλεων γενικότερα. Επισήμανε ότι οι υποδομές δεν περιορίζονται μόνο σε αεροδρόμια, αλλά αφορούν επίσης στις μεταφορές, στην ενέργεια, στην ύδρευση και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ενίσχυση των υποδομών συμβάλλει στις αναπτυξιακές προοπτικές του τουριστικού τομέα και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ειδική προσοχή δίνεται στην αεροναυτιλία και την ανάγκη αναβάθμισης των αερομεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και των αεροδρομίων. Επίσης, αναφέρθηκε και  στη σημασία της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού με εκπαίδευση και αναβάθμιση, καθώς και της τεχνολογικής υποδομής. Ακόμα, επισήμανε την ανάγκη για λειτουργική και επιχειρησιακή αναβάθμιση των αεροδρομίων στη χώρα.

Επίσης, αναφέρθηκε και την προσπάθεια της Aegean να επενδύσει στη βιωσιμότητα σε διάφορους τομείς, όπως στην ανανέωση του στόλου της με νέας τεχνολογίας αεροσκάφη και κινητήρες που μειώνουν το αποτύπωμα καυσίμων. Λόγο έκανε και για τη χρήση βιώσιμων καυσίμων για τις πτήσεις της εταιρείας και την κατασκευή μιας πράσινης κτηριακής υποδομής στη νέα τεχνική βάση της στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Κλείνοντας, ο κ. Γερογιάννης, αναφερόμενος στη πρωτοβουλία «Reimagine Tourism in Greece» ιδρυτικοί εταίροι της οποία αποτελούν η Aegean, η Attica Group, η Fraport Greece, η Τράπεζα Πειραιώς, κ.ά. επισήμανε ότι στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η κοινή προσπάθεια για αξιοποίηση των εσόδων από τον τουρισμό, για τη δημιουργία υποδομών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και υπηρεσιών με ευρύτερο αποτύπωμα στην οικονομία, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, που θα συνεισφέρει, αλλά και θα εισπράξει το “μέρισμα της ανάπτυξης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024