Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefings5ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας 2013

5ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας 2013

Στην Αίγινα, το νησί της φιστικιάς και πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους, πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Φιστικιού.  Στο τετραήμερο πρόγραμμα που ξεκινά στις 19 […]

Στην Αίγινα, το νησί της φιστικιάς και πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους, πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Φιστικιού.  Στο τετραήμερο πρόγραμμα που ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 21 του μηνός, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις με ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη γαστρονομία. “Πυρήνας” των εκδηλώσεων είναι η εμπορική έκθεση η οποία στήνεται κατά μήκος του λιμανιού του νησιού, όπου 60 περίπου περίπτερα προσφέρουν στον επισκέπτη άφθονες ποσότητες φιστικιού, όπως και τα παράγωγά του, αλλά και μια ποικιλία γεωργικών τοπικών προϊόντων. Αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό –μια ακόμη αιγινίτικη παράδοση-  μέλι, τυριά, δαντέλες από κοπανέλι, κοσμήματα και άλλα πολλά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις για παιδιά, εκθέσεις εικαστικών, αλλά και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακούς χορούς, διαλέξεις, παραστάσεις και πολύ τραγούδι. Η τελετή έναρξης επιφυλάσσει εκπλήξεις και σηματοδοτεί την ποιότητα της Γιορτής. Με φροντίδα της Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα επίσης μουσική συναυλία με τη συμμετοχή Αιγινητών μουσικών.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024