Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΟ ‘Ερωτόκριτος’ του Δημήτρη Μαραμή στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Ο ‘Ερωτόκριτος’ του Δημήτρη Μαραμή στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Η Εθνική Λυρική Σκηνή “προσγειώνεται” για τρίτη συνεχή χρονιά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζοντας τον “Ερωτόκριτο” σε εκδοχή σύγχρονου μιούζικαλ με δεκαπεντασύλλαβο, τζαζ και κρητική παράδοση (Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, […]

Η Εθνική Λυρική Σκηνή “προσγειώνεται” για τρίτη συνεχή χρονιά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσιάζοντας τον “Ερωτόκριτο” σε εκδοχή σύγχρονου μιούζικαλ με δεκαπεντασύλλαβο, τζαζ και κρητική παράδοση (Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, 12:00 – 12:30, Επίπεδο Αναχωρήσεων – Eίσοδος 3, 2 ος όροφος, περιοχή ελεύθερης πρόσβασης). Δυο νέοι ερμηνευτές, οι Θοδωρής Βουτσικάκης και Γκωτιέ Βελισσάρης, μαζί με τον συνθέτη του έργου, Δημήτρη Μαραμή, στο πιάνο, ερμηνεύουν αποσπάσματα του νέου μιούζικαλ -παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία στο χώρο του αεροδρομίου, λίγο πριν την αποχώρησή τους. Το μιούζικαλ “Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραμή φέρνει το λεξιλόγιο του μιούζικαλ, με τις αναφορές του συνθέτη στη τζαζ και τα μπλουζ, κοντά στην κρητική μουσική παράδοση, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος του υλικού του. Το μιούζικαλ, το λιμπρέτο του οποίου υπογράφει ο συνθέτης, βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου, το οποίο γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν, περίπου το 1600, στην Κρήτη. Συγκαταλέγεται στα ωραιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και αναγνωρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της Αναγέννησης και συνολικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024