Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΕτήσια εκδήλωση του δικτύου STEPFOR+ Ν.Πέλλας:«Επιχειρηματικότητα & δίκτυα συνεργασίας»

Ετήσια εκδήλωση του δικτύου STEPFOR+ Ν.Πέλλας:«Επιχειρηματικότητα & δίκτυα συνεργασίας»

Ετήσια εκδήλωση του δικτύου STEPFOR+ Ν.Πέλλας:
«Επιχειρηματικότητα & δίκτυα συνεργασίας»

Το δίκτυο Συνεργαζόμενων Τουριστικών Επιχειρήσεων Πολιτιστικών Φορέων Ν.Πέλλας διοργανώνει για το 2006 την κορυφαία ετήσια εκδήλωσή του στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση φέτος έχει θέμα «Επιχειρηματικότητα & Δίκτυα Συνεργασίας» και διεξάγεται στον χώρο του Κανναβουργείου Έδεσσας στις 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. Συμμετέχουν εκπρόσωποι του τουρισμού και του πολιτισμού, ενώσεων, φορέων και επιχειρηματιών άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένων με τον τουριστικό τομέα. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ακαδημαϊκούς από το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων καθώς και οι τοπικοί φορείς αυτοδιοίκησης καθώς και αναπτυξιακοί φορείς.

Η εκδήλωση «Επιχειρηματικότητα & Δίκτυα Συνεργασίας» αποτελεί μια πρωτοβουλία του δικτύου STEPFOR+ και στοχεύει στην κάλυψη θεμάτων σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στον Ν.Πέλλας, μέσα από παράλληλες, και αλληλοϋποστηριζόμενες δράσεις. Δίνοντας έμφαση στην εδραίωση και βελτίωση της διεπιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών και παραγωγικών μονάδων και των πολιτιστικών φορέων, καθώς επίσης και της συνάντησης δημόσιων και ιδιωτικών φορέων της περιοχής για την τεχνολογική τους ανάπτυξη και την βελτίωση των μεθόδων προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση οργανώνεται αναλυτική παρουσίαση των μελών του δικτύου STEPFOR+ (σήμερα έχει 40) και των βασικών ομάδων των συναφών, αλλά και των συμπληρωματικών επιχειρήσεων και φορέων, καθώς και τις δραστηριότητες που καλύπτει το καθένα από αυτά.
Στην εκδήλωση παρουσιάζεται ακόμη για πρώτη φορά το πρόγραμμα STEPFOR+GASTRONOMY και θα αναπτυχθεί μέσα από την διεξαγωγή ενός ελεύθερου διαγωνισμού δημιουργικής μαγειρικής με τοπικά προϊόντα προερχόμενα από τις επιχειρήσεις του STEPFOR+, από διακεκριμένους σεφ και μάγειρες ανά την Ελλάδα.

Ακόμη πραγματοποιούνται επίσημες βραβεύσεις της επιχειρηματικότητας και της συνεργασίας στον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού. Συγκεκριμένα αναγνωρίζεται η συμβολή της συγγραφέως Καίτη Τζιώγα από την Έδεσσα για την καταγραφή του λαογραφικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μέσα από το βιβλίο «Η τοπική γευστική παράδοση της Έδεσσας και της περιοχής ως στοιχείο του λαϊκού της πολιτισμού» καθώς και η συνεργασία δύο ανθρώπων από εντελώς διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους στην ανάπτυξη πολιτιστικού προϊόντος, του Γιάννη Καϊμάκη καθηγητή ΑΠΘ και του Κώστα Παπά πολιτικού μηχανικού για την ανάδειξη των Μεσογειακών ηχοχρωμάτων.

Παράλληλα θα ανακοινωθούν οι ετήσιες υποτροφίες του δικτύου STEPFOR+ για διπλωματικές εργασίες σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο με θέμα από τον Ν.Πέλλας αλλά και ένας διαγωνισμός συνεργασίας για παιδιά σχολείων γύρω από την φωτογραφία και την ζωγραφική με θέματα από τον Ν.Πέλλας.

Στην συνεδρίαση τέλος που θα προηγηθεί στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του δικτύου STEPFOR+, θα συζητηθούν θέματα για λήψη αποφάσεων για την δράση και την πορεία του δικτύου, ενώ με την έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του λογοτύπου του δικτύου καθώς και «της γωνίας του VISITPELLA» με τον πίνακα καρτών επιχειρήσεων/ φορέων, την σήμανση, τους οδηγούς και τους καταλόγους των επιχειρήσεων.

Πατήστε στην κάθε αφίσα για μεγέθυνση

STEPFOR+GASTRONOMY

Στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης του STEPFOR+ στις 27 Σεπτεμβρίου 2006 στον πολυχώρο του Κανναβουργείου Έδεσσας (παλιό εργοστάσιο τμήμα του Υπαίθριου Μουσείου Νερού Έδεσσας) και του project STEPFOR+GASTRONOMY θα οργανωθεί ένας ελεύθερος διαγωνισμός δημιουργικής μαγειρικής για επαγγελματίες Chef, μάγειρες και εστιάτορες από την Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη και δημιουργία γευστικών προτάσεων με βάση συγκεκριμένα τοπικά προϊόντα της Ορεινής Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μακεδονικής Διατροφής & Κουζίνας.

Οι γευστικές προτάσεις θα κριθούν για την οπτική τους αρτιότητα και την αισθητική τους, το γευστικό αποτέλεσμα ενώ για την τελική βαθμολογία από την πλευρά της κριτικής επιτροπής θα εκτιμηθούν οι τεχνικές δεξιότητες των συμμετεχόντων κατά την διάρκεια παρασκευής ενώ το κοινό θα βαθμολογήσει την γευστική αρμονία και την ανάδειξη των προϊόντων της πλούσιας Μακεδονικής Γης. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από ενώσεις γαστρονομίας (Ελληνική Λέσχη Γαστρονομίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος) εφημερίδες-περιοδικά (Γαστρονόμος Καθημερινής, Sorbet) καθώς μέλη τοπικών ενώσεων και φορέων.

Το καλάθι των προϊόντων θα περιέχει τοπικά τυριά, κρέατα, κοτόπουλο, φρούτα εποχής και ιδιαίτερα λαχανικά της περιοχής όπως μπαχοβίτικες πιπεριές, πατάτες Αρχαγγέλου μπούκοβο, τσούσκες πιπεριές, σαλιγκάρια, μανιτάρια αλλά και γλυκό κεράσι Βοδενών, κομπόστα από ροδάκινα, κολοκύθες, γάλα και γιαούρτι από παραδοσιακές βιοτεχνίες, τουρσιά αλλά και τσίπουρο και λικέρ από κεράσι και κράνα και κρασιά από την περιοχή.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα καλάθι προϊόντων και 2 ώρες και να ετοιμάσουν πιάτα επιλογής τα οποία θα εκτεθούν και ακολούθως το κοινό θα επιληφθεί της γευσιγνωσίας και θα επιβραβεύσει τη δημιουργία. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν βραβεία ενώ η βραδιά θα κλείσει με την αναγνώριση της Καίτης Τζιώγα Βέττα η οποία έχει γράψει το βιβλίο «Η τοπική γευστική παράδοση της Έδεσσας και της περιοχής ως στοιχείο του λαϊκού της πολιτισμού» και το οποίο υμνεί την δημιουργικότητα των ανθρώπων της υπαίθρου στους τρόπους παρασκευής και τα προϊόντα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς και την αναγνώριση των Γιάννη Καϊμάκη & Κώστα Παππά για την συνεργασία τους στην παραγωγή ενός ιδιαίτερου πολιτιστικού προϊόντος.

Χορηγοί επικοινωνίας για την εκδήλωση είναι το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ της Καθημερινής και το περιοδικό SORBET. Χορηγός ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι η ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα τουριστικής αγοράς www.traveldailynews.gr, ενώ τοπικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Διαδημοτικός Ρ/Σ Ν.Πέλλας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024