Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΜε την σύμπνοια της ΠΟΜΙΔΑ προχωράει το πρόγραμμα για τη φιλοξενία επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων σε ιδιωτικές κατοικίες

Με την σύμπνοια της ΠΟΜΙΔΑ προχωράει το πρόγραμμα για τη φιλοξενία επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων σε ιδιωτικές κατοικίες

Με την σύμπνοια των ιδιοκτητών προχωράει το πρόγραμμα για τη φιλοξενία των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε ιδιωτικές κατοικίες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή συμφωνίας…

Με την σύμπνοια των ιδιοκτητών προχωράει το πρόγραμμα για τη φιλοξενία των επισκεπτών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε ιδιωτικές κατοικίες<...>. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής ‘Αθήνα 2004’ και των αναδόχων κοινοπραξιών που θα χειριστούν το δύσκολο έργο της φιλοξενίας των επισκεπτών και θεατών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σε ιδιωτικές κατοικίες.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ υπενθύμισε το ρόλο της στη λύση του προβλήματος για τη φιλοξενία των ανεπίσημων θεατών των αγώνων όταν το καλοκαίρι του 2001 είχε πρώτη προτείνει προς την ‘Αθήνα 2004’ και στη συνέχεια τη δημοσιοποίησε με την από 26.2.2002 επιστολή της προς την Κυβέρνηση την ανάθεση του τεράστιου έργου σε φερέγγυους φορείς, πράγματι ικανούς να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το τεράστιο αυτό εγχείρημα, και τη νομοθέτηση μέτρων τα οποία θα καθιστούν την εκμίσθωση των κατοικιών αυτών νόμιμη, ακίνδυνη και συμφέρουσα.

Αναφερόμενη στο οικονομικό μέρος του θέματος, η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έχει τονίσει δημόσια ότι ουδείς μπορεί να περιμένει ότι θα ‘πλουτίσει’ από τις ολυμπιακές μισθώσεις. Η συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων έχει και θα πρέπει να έχει, έντονο το στοιχείο της φιλοξενίας των επισκεπτών της πατρίδας μας από όλο τον κόσμο, στη χώρα που τη φιλοξενία τη δίδαξε ο κορυφαίος αρχαίος θεός της, ο Ξένιος Δίας.

Ήδη σήμερα η ΠΟΜΙΔΑ, σχετικά με τον τρόπο κατάρτισης των μισθώσεων των κατοικιών από τους ιδιοκτήτες τους προς τους αναδόχους, προς αποφυγή μονομερούς κατάρτισης των κειμένων των ιδιωτικών συμφωνητικών μίσθωσης από τους αναδόχους, προέβη μαζί τους σε κατάρτιση κοινά αποδεκτού κειμένου μισθωτηρίου, το οποίο φέρει το σήμα της στην τελευταία σελίδα. Σύμφωνα με το μισθωτήριο αυτό οι ανάδοχοι εγγυώνται την καταβολή μισθώματος για 12 τουλάχιστον ημέρες, έστω και αν η κατοικία μισθωθεί για μικρότερο διάστημα, ενώ δικαιούνται να υπαναχωρήσουν έγκαιρα από τη σύμβαση αν τελικά δεν καταστεί δυνατή η εκμίσθωσή της. Οι ανάδοχοι βαρύνονται με τα τέλη πιστοποίησης και τα ασφάλιστρα της κάθε κατοικίας και του εξοπλισμού της, το φόρο εισοδήματος 10% του ιδιοκτήτη, καθώς και όλα τα έξοδα των λοιπών σημαντικών υπηρεσιών που θα παρέχουν στους επισκέπτες, ενώ οι ιδιοκτήτες βαρύνονται με τα κοινόχρηστα, και την κατανάλωση ηλεκτρικού και νερού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024