Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςMTF 2003: Η πρώτη εικόνα – Αδύναμη η Ελληνική παρουσία, έντονη η παρουσία της Κύπρου

MTF 2003: Η πρώτη εικόνα – Αδύναμη η Ελληνική παρουσία, έντονη η παρουσία της Κύπρου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ – Προσπάθεια για νέο άνοιγμα στην αραβική αγορά κάνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με την παρουσία του σε τουριστικές εκθέσεις των αραβικών χωρών, προσπάθεια όμως που θα έπρεπε, αφού γίνεται που γίνεται να είναι πιο οργανωμένη…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ – Προσπάθεια για νέο άνοιγμα στην αραβική αγορά κάνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού με την παρουσία του σε τουριστικές εκθέσεις των αραβικών χωρών, προσπάθεια όμως που θα έπρεπε, αφού γίνεται που γίνεται να είναι πιο οργανωμένη<...>.

Η φετινή και πρώτη παρουσία της χώρας μας στην Mediterranean Travel Fair (MTF 2003), χαρακτηρίζεται μάλλον ως φτωχή. Εκτός από το γεγονός ότι το περίπτερο της χώρας μας είναι ιδιαίτερα μικρό, ενώ η παρουσία των γειτονικών και ανταγωνιστικών χωρών μας πραγματικά δεσπόζει, είναι και τελείως αδιακόσμητο και απροετοίμαστο.

Την ελληνική αποστολή αποτελούν 3 στελέχη του τμήματος διαφήμισης, η κ. Νίκη Νικολοπούλου, η κ. Αγγελική Φωτοπούλου και ο κ. Δημήτρης Ανδρούσος, οι οποίοι δίνουν με προθυμία πληροφορίες στο πραγματικά αρκετά μεγάλο κοινό της έκθεσης.

Φυσικά πληροφοριακό υλικό στα αραβικά δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και καμία παρουσία της Αθήνας 2004 ή του νέου αεροδρομίου της χώρας μας. Ένα βίντεο και ορισμένες κλασικές αφίσες αρχαίων χώρων και παραλίων προσπαθούν να προσελκύσουν τους τουρίστες στην Ελλάδα, της οποίας το νέο, βελτιωμένο πρόσωπο δεν φαίνεται πουθενά.

Επίσης εμφανής είναι η έλλειψη ενημέρωσης για τους ξένους δημοσιογράφους που επισκέπτονται την έκθεση σε αντίθεση με την Κύπρο, η οποία διοργάνωσε ειδικό δείπνο, προσκάλεσε πράκτορες και δημοσιογράφους και όπως μας τόνισε ο κ. Χρήστος Μούστρας, Marketing Officer του ΚΟΤ, περιμένει πολλά δημοσιεύματα για την χώρα. Η Κύπρος λαμβάνει μέρος στην έκθεση MTF από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης της το 2000, με πολύ δυνατή παρουσία.

Όπως τόνισε στο TravelDailyNews ο κ. Μούστρας οι αραβικές χώρες είναι πηγή τουρισμού για την Κύπρο από το 1974, όπου αποτελούσαν το 20% των διεθνών αφίξεων. Στις μέρες μας έχει μειωθεί το ποσοστό αυτό γιατί έχει αυξηθεί ο τουρισμός από την Ευρώπη. Η Κύπρος δέχεται περίπου 60.000 τουρίστες από τις αραβικές χώρες και περίπου 6.000 από την Αίγυπτο. Η Egypt Air και η Cyprus Airways έχουν 2 δρομολόγια την εβδομάδα το χειμώνα η κάθε μία και 3 το καλοκαίρι. Η Cyprus Airways συνδέει την Κύπρο με όλες τις αραβικές χώρες.

Στόχος της Κύπρου όπως μας δήλωσε είναι ο ποιοτικός τουρισμός και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται όλες οι προσπάθειες προώθησης με αποτέλεσμα η χώρα να λαμβάνει μέρος στις εκθέσεις με ιδιαίτερα μεγάλη και όμορφη παρουσία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024