Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕ.Ο.Τ.: Στόχος η προσέλκυση τουριστών από την αραβική αγορά

Ε.Ο.Τ.: Στόχος η προσέλκυση τουριστών από την αραβική αγορά

Με απώτερο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την αραβική αγορά η χώρα μας συμμετέχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Mediterranean Travel Fair,που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου 2005 στο Κάιρο. […]

Με απώτερο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την αραβική αγορά η χώρα μας συμμετέχει στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Mediterranean Travel Fair,<...>που ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου 2005 στο Κάιρο. Στην έκθεση, που θα υπάρχουν αντιπροσωπείες 150 κρατών, κυρίως αραβικών, συμμετέχει επίσης και η γειτονική μας Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία και πληροφορίες, οι τουρίστες που καταφθάνουν στην χώρα μας από τα κράτη του αραβικού κόσμου φτάνουν μόλις το 2%, ένα ποσοστό που ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού – Ε.Ο.Τ. φιλοδοξεί να το αυξήσει κατά πολύ.

Στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ε.Ο.Τ. και πρόεδρος του οργανισμού, κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος αναμένεται να έχει επαφές με ομολόγους του από την Αίγυπτο, εξετάζοντας επισταμένα τις δυνατότητες να ξεκινήσει να λειτουργεί από το επόμενο έτος η Ανωτέρα Τουριστική Σχολή Καΐρου.

Η εν λόγω σχολή μέχρι πριν από 15 χρόνια έπαιζε μεγάλο ρόλο στη ζωή της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο και για το λόγο αυτό στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, σε επίσημη επίσκεψή του στην αραβική χώρα, ο Έλληνας υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Μαγράμπι με αντικείμενο την επανασύσταση και επίσημη επαναλειτουργία της.

Ακόμη, ανάμεσα στις προγραμματισμένες επαφές του προέδρου τους Ε.Ο.Τ. είναι και η συμμετοχή του την Τετάρτη σε τριμερή κοινή συνάντηση των Οργανισμών Τουρισμού Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Εκεί αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί επί τάπητος η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των τριών κρατών στον ζωτικό αυτό και για τις τρεις χώρες τομέα, βάσει και του μνημονίου τουριστικής ανάπτυξης που έχει ήδη διμερώς υπογραφεί από τις τρεις χώρες.

Τέλος, την Κύπρο, τόσο στην τριμερή συνάντηση όσο και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, θα εκπροσωπήσει ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού, Βιομηχανίας και Εμπορίου, κ. Λιλλήκας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024