Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Μεσογειακή Ομοσπονδία Ενώσεων Τουριστικών Πρακτόρων

HATTA: Μεσογειακή Ομοσπονδία Ενώσεων Τουριστικών Πρακτόρων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΑΪΡΟ: Τη δημιουργία Μεσογειακής Ομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Πρακτόρων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Αιγύπτου ο αντιπρόεδρος του HATTA κ. Νικόλαος Παπαλέξης κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης που έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης του στην έκθεση MTF 2003

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΑΪΡΟ: Τη δημιουργία Μεσογειακής Ομοσπονδίας Ενώσεων Τουριστικών Πρακτόρων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Αιγύπτου ο αντιπρόεδρος του HATTA<...> κ. Νικόλαος Παπαλέξης κατά τη διάρκεια ειδικής συνάντησης που έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης του στην έκθεση MTF 2003 που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ο HATTA έχει καλέσει το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αιγύπτου, αλλά και τα προεδρεία των υπολοίπων αντίστοιχων ενώσεων των κρατών της Μεσογείου με τα οποία έχουν ήδη γίνει επαφές, στην έκθεση Philoxenia 2003 για τις τελικές συνομιλίες. “Υπάρχει ενδιαφέρον για τουριστική συνεργασία των κρατών της Ανατολικής κυρίως Μεσογείου και ελπίζουμε ότι η Ομοσπονδία αυτή θα παίξει κυρίαρχο ρόλο”, τόνισε στο Travel Daily News ο κ. Παπαλέξης.

“Το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο να δημιουργηθεί ένα συνεργατικό marketing μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, και της Τουρκία, ώστε οι τουρίστες που θα έρθουν από μακρινούς κυρίως προορισμούς να έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν το ταξίδι τους και να επισκεφθούν τις χώρες αυτές. Σε αυτή την προσπάθεια μας έχουν ζητήσει την υποστήριξη μας, την οποία και θα έχουν. Βέβαια, ο απώτερος στόχος είναι η κοινή τουριστική πολιτική για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο για να μειωθεί η `εκμετάλλευση` των δυτικών κρατών. Θα θέλαμε να γίνει μια ισχυρή πολιτική για όλη την Μεσόγειο, ιδίως σε ότι αφορά τις τιμές.”, μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλέξης.

Στην παραπάνω προσπάθεια θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι δυνατότητες που προσφέρει η χώρας μας, ώστε τα πακέτα που θα δημιουργηθούν με τις συνεργαζόμενες χώρες να μην είναι σε βάρος των ελληνικών τουριστικών προορισμών, αλλά να ενισχύουν την περιήγηση των τουριστών στην Ελλάδα και την τριγύρω περιοχή. Την τελική απόφαση σε κάθε περίπτωση θα την έχουν οι τουρίστες στους οποίους θα πρέπει να δοθούν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Τέλος, για το γνωστό πρόβλημα της βίζας που υπάρχει για την περαιτέρω ανάπτυξη εισερχόμενου τουρισμού από την Αίγυπτο στην χώρα μας, ο κ. Παπαλέξης μας ανέφερε ότι ο HATTA θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην ταχύτερη έκδοση της βίζας. “Σχετικά με την βίζα, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, συχνά οι Αιγύπτιοι που επισκέπτονται την χώρα μας εξαφανίζονται, και επιπλέον υπάρχει πλέον το θέμα της συνθήκης Σένγκεν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι η προσπάθεια για ταχύτερη έκδοση της”, είπε ο κ. Παπαλέξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024