Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ γνώμη των Ελλήνων επισκεπτών στην έκθεση MTF 2003

Η γνώμη των Ελλήνων επισκεπτών στην έκθεση MTF 2003

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ – Την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση Mediterranean Travel Fair 2003, MTF, είχαν περίπου 10 τουριστικά γραφεία από την Ελλάδα, με την παρότρυνση του HATTA και την συνοδεία […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ – Την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση Mediterranean Travel Fair 2003, MTF, είχαν περίπου 10 τουριστικά γραφεία από την Ελλάδα, με<...> την παρότρυνση του HATTA και την συνοδεία του αντιπρόεδρου του Συνδέσμου κ. Νικολάου Παπαλέξη.

Όπως δήλωσε στο Travel Daily News ο κ. Παπαλέξης τα μέλη του HATTA, που επισκέφθηκαν την έκθεση, είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν γνώμη για το τουριστικό προϊόν της Αιγύπτου, που τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Όσο για την ελληνική παρουσία στην έκθεση ο κ. Παπαλέξης την θεωρεί θετική παρά το γεγονός, όπως τόνισε, ότι το ελληνικό περίπτερο ήταν αρκετά μικρό. “Είναι καλό να λαμβάνει μέρος σε αυτή την έκθεση η Ελλάδα, βέβαια καλό θα ήταν να βελτιωθεί η εικόνα της, όσον αφορά το υλικό, που θα έπρεπε να αυξηθεί και ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά. Ένα μικρό φυλλάδιο στα αραβικά θα βοηθούσε περισσότερο. Η παρουσία έτσι θα γινόταν πιο επαγγελματική.”

Η κ. Ναυσικά Παγκαλιά, γενική διευθύντρια του εξερχόμενου τουρισμού του Amphitrion, μας δήλωσε ότι θεωρεί την επίσκεψη της στην έκθεση πολύ θετική αφού είχε την ευκαιρία να δει ενδιαφέροντα πράγματα. “Το κομμάτι της Ερυθράς Θάλασσας και του Σινά έχει πολύ ενδιαφέρον, όπως και τα νέα προγράμματα για τις κρουαζιέρες. Προτείνουμε στους Έλληνες ταξιδιώτες την Αίγυπτο ανεπιφύλακτα, αφού και οι υπηρεσίες είναι πολύ καλές στον τουριστικό κλάδο, αλλά και οι τιμές πραγματικά χαμηλές.”

Ο κ. Κώστας Κολοβός από την Interdynamic μας δήλωσε ότι το γραφείο του που κατ` αποκλειστικότητα ασχολείται με τον ποιοτικό τουρισμό κάνει δυναμικό άνοιγμα προς τις Αραβικές χώρες. “Η επίσκεψη στην έκθεση είχε για το γραφείο μας θετικά αποτελέσματα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με συνεργάτες μας και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο τουριστικής συνεργασίας. Με δεδομένο ότι δεν ασχολούμαστε μόνο με την ελληνική αγορά, αλλά δραστηριοποιούμαστε σε διεθνές επίπεδο, πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης αυτής της αγοράς“.

Όσο για ορισμένα περιφερειακά γραφεία που επισκέφθηκαν την έκθεση η γενική εντύπωση ήταν ότι για εισερχόμενο τουρισμό από την Αίγυπτο υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, ενώ για εξερχόμενο προς αυτή τη χώρα, το ενδιαφέρον των Ελλήνων είναι χαμηλό.

Μεταξύ των γραφείων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου και του HATTA, ήταν το Amphitrion, το Interdynamic, το Monogram, το Kitsakis Tours, το Matt Holidays από την Μύκονο, και η κ. Aντα Κολίδα – Κοζανίτη από την Aνδρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024