Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαβεβαιώσεις για πρωτοβουλίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών με Βρετανούς τουρίστες

Διαβεβαιώσεις για πρωτοβουλίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών με Βρετανούς τουρίστες

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης δέχθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, μετά από αίτημα τους, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΙFΤΟ – International Federation of Τοur Operators) Andrew Cooper και τον επικεφαλής Υπηρεσιών Καταναλωτών της TUI UK Colin McGregor

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης δέχθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, μετά από αίτημα τους, τον πρόεδρο<...> της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΙFΤΟ – International Federation of Τοur Operators) Andrew Cooper και τον επικεφαλής Υπηρεσιών Καταναλωτών της TUI UK Colin McGregor.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα δυσάρεστα γεγονότα με τους Βρετανούς τουρίστες στο Φαληράκι της Ρόδου και ο πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε την ανάγκη αποφυγής παρομοίων περιστατικών στο μέλλον και τη δέσμευση της Ελλάδας για την προστασία του ποιοτικού ελληνικού προϊόντος από τέτοιου είδους περιστατικά.

Οι δυο εκπρόσωποι των Βρετανών Τοur Operators δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, θα οργανωθούν από κοινού επισκέψεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Βέβαια, μόλις χθες είχαμε άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού Βρετανού τουρίστα στην Κέρκυρα από ομοεθνείς του.

Κατά τη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στο χώρο του διεθνούς τουρισμού, με ιδιαίτερη αναφορά στην αυξανόμενη τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, φαινόμενο που ήταν ιδιαίτερα έντονο φέτος λόγω Ιράκ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τη λήξη του πολέμου και στις αρχές του καλοκαιριού είχε κρατηθεί μόνο το 40% των πακέτων, φαινόμενο που θα επαναληφθεί και φέτος με τις πολλές καθυστερημένες κρατήσεις.

Η `παραδοσιακή` μέχρι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου συμπεριφορά των ταξιδιωτών αλλάζει και οι προκρατήσεις μέχρι τον Μάρτιο θα αφορούν, κατά τους ειδικούς, μόνο το 40%, τον Απρίλιο και Μάιο το 20%, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί στους πελάτες της τελευταίας στιγμής τον Ιούνιο.

Οι κ.κ. Cooper και McGregor ανέφεραν ότι η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει τα νούμερα αφίξεων για το 2003 στα επίπεδα του 2002, κάτι που το θεωρούν επιτυχία. Συμφώνησαν επίσης στη σκοπιμότητα της προβολής της χώρας μετά την λήξη του πόλεμου του Ιράκ.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ έλαβε επίσης νέα επιστολή από τον Andy Tidy, διευθύνοντα σύμβουλο της Up Trips του Club 18-30, πως δεσμεύεται για άλλη μια φορά για αποφυγή στο μέλλον δυσάρεστων επεισοδίων που προσβάλουν τις τοπικές κοινωνίες, καθώς για την αυστηρότερη επιτήρηση των πελατών τους.

Πιστεύουμε βέβαια ότι η επιτήρηση δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Ριζική λύση είναι επιλογή ποιοτικότερων τουριστών, οι οποίοι έχουν τουριστική συνείδηση, και δεν βλέπουν τις διακοπές τους ως `ευκαιρία απελευθέρωσης`, αλλά ως εμπειρία ζωής. Οι τιμές παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, όμως δεν είναι το άπαν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024