Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΥπεγράφη η σύμβαση για τη διαχείριση του προγράμματος ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών

Υπεγράφη η σύμβαση για τη διαχείριση του προγράμματος ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη Διαχείριση του Προγράμματος Ενοικίασης Ιδιωτικών Κατοικιών για την Φιλοξενία θεατών – επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προχώρησαν εχθές η `Αθήνα 2004` και οι δύο Ανάδοχες Κοινοπραξίες…

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη Διαχείριση του Προγράμματος Ενοικίασης Ιδιωτικών Κατοικιών για την Φιλοξενία θεατών – επισκεπτών<...> στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, προχώρησαν εχθές η `Αθήνα 2004` και οι δύο Ανάδοχες Κοινοπραξίες, `Aλφα Φιλοξενία` και `Ελληνική Φιλοξενία`.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων κ. Σπύρος Καπράλος και οι εκπρόσωποι των δυο Ανάδοχων Κοινοπραξιών κ.κ. Κωνσταντίνος Πάλλης και Γεώργιος Μαντζαβινάτος. Με την υπογραφή της σύμβασης, ολοκληρώνεται ο κύκλος των αναγκαίων συνεννοήσεων που ακολούθησαν μετά την ανάδειξη των δύο Επισήμων Αναδόχων Κοινοπραξιών, το Δεκέμβριο του 2002, προκειμένου να προωθηθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και οι αποφάσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για τη διαχείριση του Προγράμματος.

Έτσι, σύμφωνα με το τελικό κείμενο της σύμβασης, διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα και οι περιουσίες των ιδιοκτητών που θα προσφέρουν τις κατοικίες τους προς ενοικίαση, αλλά και των Ολυμπιακών θεατών – επισκεπτών, οι οποίοι προσδοκούν άνετη, αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή στην Αθήνα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι η `Αθήνα 2004` και οι δύο Ανάδοχοι δεν άφησαν το χρόνο που πέρασε από την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, να πάει χαμένος. Οργανώθηκαν, συνεργάσθηκαν και δόμησαν τις λειτουργίες τους, έτσι ώστε, σήμερα, να έχουν καταχωρηθεί 16.000 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών εκ μέρους των ιδιοκτητών ακινήτων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ έχουν επιθεωρήσει μέρος αυτών και έχουν γίνει αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων από το εξωτερικό για ενοικίαση κατοικιών.
Η πιστοποίηση εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ξεκινώντας από τις περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τις προσφερόμενες κατοικίες, 3.000 βρίσκονται στην ακτίνα ΟΑΚΑ, 2.200 στο κέντρο της Αθήνας, 2.000 στα Βόρεια προάστια, 1.800 στα νότια και την παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας, 500 στα βορειοανατολικά προάστια και 3.000 στις υπόλοιπες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην κοινοπραξία `Aλφα Φιλοξενία` συμμετέχουν η `Aλφα Αστικά Ακίνητα` (θυγατρική της Alphabank) και οι τουριστικοί οργανισμοί ΕΛΠΑ / Aλτις και `Έπαθλον`, ενώ στην κοινοπραξία `Ελληνική Φιλοξενία`, η Eurobank Properties (θυγατρική της Eurobank), η `Τουριστική Ισχύς` (συμμετοχική εταιρία 100 και πλέον τουριστικών πρακτόρων) και ο Γιώργος Κουρμούζης.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, δυνατότητα δραστηριοποίησης στον τομέα ενοικίασης κατοικιών έχουν και όλοι οι ανεξάρτητοι τουριστικοί πράκτορες και τα κτηματομεσιτικά γραφεία, διασφαλίζοντας έτσι συνθήκες ανταγωνισμού και για όσους προσφέρουν κατοικίες και για όσους ζητούν καταλύματα.

Από αύριο, οι δύο Ανάδοχοι, όπως και όλοι οι άλλοι συμβασιούχοι της `Αθήνα 2004`, θα εισέλθουν δυναμικά στην τελική ευθεία προς την επιτυχία των Αγώνων. “Το έργο που ανέλαβαν οι Ανάδοχοι είναι πρωτόγνωρο, τεραστίου εύρους και πολυπλοκότητας” δήλωσε ο κ. Σπύρος Καπράλος. “Σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το έργο αυτό δεν ξεπέρασε ποτέ σε αριθμό τις 1.000 κατοικίες, οι οποίες αξιοποιήθηκαν ως εναλλακτικά καταλύματα, στο πλαίσιο της ευρείας ξενοδοχειακής υποδομής που είχαν το Σύδνεϋ, η Ατλάντα και η Βαρκελώνη. Στην Αθήνα, όμως, το έλλειμμα ξενοδοχειακών κλινών και το τεράστιο ενδιαφέρον προσέλευσης, κυρίως από την Ευρώπη, καθιστά το πρόγραμμα αυτό καίριο για την επιτυχία των Αγώνων και πολλαπλάσιο σε μέγεθος από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλωσορίζουμε λοιπόν την `Aλφα Φιλοξενία` και την `Ελληνική Φιλοξενία` και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής στο δύσκολο έργο που ανέλαβαν”.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της `Aλφα Φιλοξενίας` κ. Πάλλης, δήλωσε:
“Στοχεύουμε στην διαχείριση 5.000 κατοικιών προσφέροντας στέγη, μεταφορές και τουριστικές υπηρεσίες σε περίπου 20.000 Ολυμπιακούς Επισκέπτες ημερησίως κατά την περίοδο των Αγώνων, δηλαδή στοχεύουμε σε σχεδόν 400.000 διανυκτερεύσεις. Εκτιμούμε ότι η ζήτηση από το εξωτερικό θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Με τη στενή συνεργασία των δύο Αναδόχων πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό”.

“Και τώρα δουλειά!” δήλωσε ο εκπρόσωπος της `Ελληνικής Φιλοξενίας` κ. Μαντζαβινάτος και συμπλήρωσε ότι: “η `Eurobank Properties` και η `Aλφα Αστικά Ακίνητα` ενεργοποιούνται σύσσωμες για την υλοποίηση του Προγράμματος με αξιοπιστία προς τους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες και την αρμόζουσα ευαισθησία προς τις ανάγκες των Αγώνων της Αθήνας”.

“Η ευκαιρία ανάδειξης της τουριστικής Ελλάδας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών του 2004 θα ήταν μειωμένη αν δεν επροωθείτο το Πρόγραμμα Ιδιωτικών Κατοικιών”, δήλωσε ο κ. Σπύρος Νικολακόπουλος της `Έπαθλον`.

Τα βασικά σημεία του Προγράμματος Ενοικίασης Ιδιωτικών Κατοικιών προβλέπουν:

  • Η χρονική διάρκεια μίσθωσης των κατοικιών – Ολυμπιακά Μισθώματα – θα ισχύει για το διάστημα από 10 Ιουλίου 2004 έως 10 Σεπτεμβρίου 2004.
  • Τα μισθώματα για το διάστημα αυτό θα φορολογούνται αυτοτελώς με 10%.
  • Το πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς οι ανάδοχοι καταγράφουν και ταυτόχρονα επισκέπτονται κατοικίες προκειμένου να διαπιστωθεί η θέση τους, η πληρότητα των προδιαγραφών και το λειτουργικό επίπεδο.
  • Κάθε ιδιοκτήτης που ενδιαφέρεται να ενοικιάσει την κατοικία του κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τις κοινοπραξίες. Ακολουθεί τηλεφωνική καταγραφή της κατοικίας – “Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος”. Στη συνέχεια πραγματοποιείται αυτοψία – έλεγχος πιστοποίησης προδιαγραφών – από κλιμάκιο (μηχανικοί), για να διαπιστωθεί εάν το ακίνητο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.

Οι ελάχιστες προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν οι κατοικίες που θα ενοικιαστούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων είναι οι ακόλουθες:

  • Πλήρως εξοπλισμένα υπνοδωμάτια με κρεβάτι, κομοδίνο, ντουλάπι και με επαρκή φωτισμό και αερισμό
  • Χώρος καθιστικού (ενιαίου ή αυτόνομου) πλήρως εξοπλισμένος και με έγχρωμη τηλεόραση
  • Πλήρως εξοπλισμένο λουτρό με μπανιέρα ή ντους, κρύο και ζεστό νερό κλπ
  • Κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη με απαραίτητες οικιακές συσκευές, σκεύη και σερβίτσια
  • Φαρμακείο με είδη πρώτης ανάγκης
  • Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και νερού
  • Το ακίνητο δεν πρέπει να είναι υπόγειο
  • Θα πρέπει να υπάρχει ανελκυστήρας σε κτίρια άνω των δύο ορόφων
  • Πέραν των δύο υπνοδωματίων, θα πρέπει να υπάρχει συμπληρωματικός χώρος υγιεινής
  • Τα βοηθητικά δωμάτια (π.χ. δωμάτιο υπηρεσίας) δεν περιλαμβάνονται στα υπνοδωμάτια
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024