Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠέραν κάθε προσδοκίας η φετινή έκθεση Exclusive Yachting

Πέραν κάθε προσδοκίας η φετινή έκθεση Exclusive Yachting

Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες θαύμασαν στην Exclusive Yachting 2007 τα καλύτερα και ακριβότερα σκάφη του κόσμου σε μία διοργάνωση, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Exclusive Yachting άνοιξετις πύλες της, […]

Περισσότεροι από 18.000 επισκέπτες θαύμασαν στην Exclusive Yachting 2007 τα καλύτερα και ακριβότερα σκάφη του κόσμου σε μία διοργάνωση, που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Exclusive Yachting άνοιξε<...>τις πύλες της, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και για 5 ημέρες αποτέλεσε μια μοναδική, αληθινή γιορτή του yachting και του lifestyle, προσφέροντας σε όσους την επισκέφθηκαν μια εμπειρία ανάλογη με αυτή που μπορεί κανείς να ζήσει στα αντίστοιχα σαλόνια του εξωτερικού, όπως των Καννών, του Mονακό και της Γένοβας.

Ξεκινώντας ως μια φιλόδοξη εκθεσιακή προσπάθεια το 2002 στο Λαύριο, και μετά από 3 επιτυχημένες διοργανώσεις στη Mαρίνα Aγίου Kοσμά, η Exclusive Yachting έχει εξελιχθεί σΆ ένα πολυαναμενόμενο γεγονός για επαγγελματίες και φίλους του yachting.

Mε σύμμαχο την καλοκαιρία, την έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 18.000 άτομα, 50% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αποτελεί πολύ θετική ένδειξη για την πορεία και το μέλλον της αγοράς του yachting στην Eλλάδα. H ποσοτική αύξηση των επισκεπτών συνοδεύτηκε από διατήρηση της ποιότητας του κοινού σε πολύ υψηλό επίπεδο, απόδειξη του ότι η Exclusive Yachting έχει εδραιώσει την θέση της ως το κορυφαίο γεγονός για τον κλάδο στην Eλλάδα σήμερα.

H προσέλευση, η οποία κορυφώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο το Σαββατοκύριακο, υπήρξε υψηλή καθόλη την διάρκεια της έκθεσης δικαιώνοντας την απόφαση για παράταση της διάρκειάς της μέχρι και Δευτέρα, δηλαδή λειτουργία για 5 ημέρες.

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση, η φετινή Exclusive Yachting φιλοξένησε πάνω από 250 μοναδικά σκάφη αναψυχής προερχόμενα από 100 και πλέον φημισμένους διεθνείς οίκους, ενώ το παρόν έδωσαν, όπως κάθε χρόνο, καταξιωμένοι έλληνες κατασκευαστές με σκάφη εφάμιλλης ποιότητας και σχεδίασης. Για 5 ημέρες, οι λάτρεις των πολυτελών σκαφών αναψυχής και των υψηλών αποδόσεων είχαν το μοναδικό προνόμιο να δουν εν πλω, σΆ ένα σύγχρονο περιβάλλον ολυμπιακών προδιαγραφών, μερικά από τα συγκλονιστικότερα σκάφη του κόσμου, μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά και μάλιστα αρκετά από αυτά σε παγκόσμια και πανελλαδική πρεμιέρα.

Το θαυμασμό των επισκεπτών προκάλεσε και η χερσαία παρουσίαση μιας σειράς επιλεγμένων προϊόντων yachting και lifestyle, τα οποία συμπληρώνουν με στιλ την ζωή εν πλώ και όχι μόνο. Ρούχα, ρολόγια, αρώματα, είδη καπνού, premium ποτά και γνωστές ετικέτες βραβευμένων ελληνικών κρασιών, αποτέλεσαν πόλο έλξης και αντικείμενο θετικού σχολιασμού από το κοινό.

Πολύ δυνατό στοιχείο της φετινής διοργάνωσης ήταν η ιδιαίτερα φροντισμένη εικόνα που είχαν τα περισσότερα περίπτερα, ενώ αξίζουν συγχαρητήρια σε πολλές εταιρίες για τις εντυπωσιακές και πρωτότυπες εκθεσιακές κατασκευές τους.

Δυστυχώς, ο δυνατός άνεμος δεν επέτρεψε την υλοποίηση των προγραμματισμένων αγώνων του 2ου Exclusive Cup, όμως επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία που παρουσίασαν οι Oργανωτές σε συνεργασία με την Ostria Marine με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό, και ειδικά τα μικρά παιδιά – μελλοντικούς κατόχους σκαφών – να εξετάσουν τα μικρά Ιστιοπλοϊκά dinghies (αγωνιστικά και αναψυχής) στο φυσικό τους περιβάλλον, το νερό.

Mια ακόμη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης ήταν το Exclusive Lounge, ένας χώρος υψηλής αισθητικής διαμορφωμένος από την εταιρία Aβαξ και πλαισιωμένος από επιλεγμένα προϊόντα lifestyle, που πρόσφερε τη δυνατότητα μιας ευχάριστης και άνετης ανάπαυσης στους επισκέπτες στο τέλος της έκθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Aλέξη Kανιάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της διοργανώτριας εταιρίας EuroPartners «H φετινή διοργάνωση είχε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά ενώ αισθητά αυξημένη ήταν και η προσέλευση των επισκεπτών. Tα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης είναι ενδεικτικά της δυναμικής που έχει αποκτήσει η Exclusive Yachting για ανάπτυξη και στην διεθνή αγορά. H στρατηγική μας για τα επόμενα χρόνια θα εστιάσει στην αύξηση των διεθνών συμμετοχών και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό».

Tα εγκαίνια της Exclusive Yachting 2007

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής, κ. Πάνος Καμμένος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του E.O.T., κ. Θανάση Oικονόμου, καταξιωμένων εκπροσώπων του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου και σημαντικών παραγόντων του yachting και του τουρισμού.

Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο χαιρετισμό του τόνισε την σημαντικότητα του Yachting για την χώρα μας και συγκεκριμένα δήλωσε: «Το Yachting αποτελεί το μέλλον για έναν ποιοτικό τουρισμό και θα έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον `Αγιο Ευστράτιο μέχρι την Γαύδο και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο…».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024