Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤα βραβεία και ο παλμός της Philoxenia στο «Μένουμε Ελλάδα»

Τα βραβεία και ο παλμός της Philoxenia στο «Μένουμε Ελλάδα»

Στην τουριστική-ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΤ-1 «Μένουμε Ελλάδα» προβλήθηκαν το Σάββατο τα βραβεία κοινού «Philoxenia Tourism Awards» που για πρώτη φορά φέτος δόθηκαν στους καλύτερους του ελληνικού τουρισμού στη διάρκεια του […]

Στην τουριστική-ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΤ-1 «Μένουμε Ελλάδα» προβλήθηκαν το Σάββατο τα βραβεία κοινού «Philoxenia Tourism Awards» που<...> για πρώτη φορά φέτος δόθηκαν στους καλύτερους του ελληνικού τουρισμού στη διάρκεια του επίσημου δείπνου την πρώτη μέρα της έκθεσης. Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Philoxenia, κάθε μέρα κατέγραφε τον παλμό της έκθεσης με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που θα παρουσιαστούν σήμερα στις 5 το απόγευμα.

H εκπομπή ξεκίνησε να μεταδίδεται στις αρχές του 2005 και είναι αποτέλεσμα μίας πρωτοποριακής συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ. Μεταδίδεται καθημερινά 17:00 – 18.00 και σε επανάληψη στο πλαίσιο του πρωινού προγράμματος της ΕΤ1. Τα best of της εκπομπής προβάλλονται κάθε Σάββατο 10:00 – 12:00.

Δορυφορικά σε όλο τον κόσμο

Η εκπομπή έχει ενταχθεί και στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ και μεταδίδεται καθημερινά από τη συχνότητα της ΕΡΤ World σε Ευρώπη και Αμερική δίνοντας τη δυνατότητα στους ομογενείς να γνωρίσουν τις όμορφες τοποθεσίες της Ελλάδας. Παράλληλα, τα best of της εκπομπής υποτιτλίζονται στην αγγλική γλώσσα και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΡΤ World προκειμένου να γνωρίσουν την Ελλάδα και να την επισκεφθούν οι ξένοι τηλεθεατές.

Μέσα από την εκπομπή παρουσιάζονται όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας και όλες οι μορφές και δραστηριότητες τουρισμού ανά την Ελλάδα. Τέσσερις δημοσιογραφικές ομάδες ταξιδεύουν συνέχεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, καταγράφουν και αναδεικνύουν το ιδιαίτερο χρώμα δημοφιλών αλλά και άγνωστων τοποθεσιών και τις 4 εποχές του χρόνου.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 1000 τουριστικά-ταξιδιωτικά ρεπορτάζ. Ήδη, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει αξιοποιήσει σε διεθνείς εκθέσεις τηλεοπτικό υλικό της εκπομπής που διαθέτει για όλη την Ελλάδα. Τα ρεπορτάζ καλύπτουν όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας όπως θρησκευτικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός, αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός, τουρισμός υγείας, περιπατητικός τουρισμός κ.α.

Καινοτόμες τεχνολογικές μέθοδοι

Η εκπομπή χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογικές μεθόδους για την ζωντανή παρουσίαση τοπίων.

Μέσω web cams προβάλλονται «ζωντανά» εικόνες από, τουλάχιστον, 50 μέρη της Ελλάδας (Σαντορίνη, Πάρος, Αμοργός, Πιερία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Αττική, Ζάκυνθος, Τήνος, Σφακιά, Μάνη, Ανδρος, Κομοτηνή, Ξυλόκαστρο, Μύκονος, Νάξος, Σαμοθράκη, Κέρκυρα, Αργος, Κεφαλονιά κ.λ.π. – Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού, Βασιλίτσας, Τριά-Πέντε Πηγάδια, Σέλι, Μαινάλου, Πισοδερίου, Πηλίου, Καρπενησίου, Ελατοχωρίου).

Με συστήματα τηλεδιάσκεψης-videophones τα οποία έχουν προμηθευτεί Δήμοι, ξενοδόχοι-μέλη ξενοδοχειακών Ενώσεων, και τουριστικοί φορείς η εκπομπή παρουσιάζει καθημερινά «ζωντανά» θέματα τουριστικού-ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής πραγματοποιούνται ζωντανές συνδέσεις με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και υπευθύνους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώνουν τους τηλεθεατές για την τουριστική υποδομή και τις τουριστικές δυνατότητες των περιοχών.

Το site της εκπομπής menoumellada.ert.gr που εντάσσεται στο κεντρικό site της ΕΡΤ προσφέρει interactive επικοινωνία με το κοινό για ανταλλαγή ταξιδιωτικών εμπειριών. Οι επισκέπτες του site το οποίο προβάλλεται και στην πρώτη σελίδα του site του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ έχουν τη δυνατότητα να δουν ανά πάσα στιγμή όλα τα βίντεο που έχει μεταδώσει η εκπομπή από την έναρξη της.

Η εκπομπή προσφέρει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα αποστολής SMS με χρέωση απλού μηνύματος με σκοπό την επικοινωνία και την παρουσίαση ταξιδιωτικών προτάσεων. Ήδη, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περισσότερα από 300.000 μηνύματα τα οποία έχουν αρχειοθετηθεί και αποτελούν μία «δεξαμενή» σημαντικών πληροφοριών για γνωστά και άγνωστα μέρη της Ελλάδας. Επίσης, έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και μελέτης του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Παρών στα διεθνή τουριστικά γεγονότα

Η εκπομπή καλύπτει δημοσιογραφικά την τουριστική παρουσία της χώρας στο εξωτερικό πραγματοποιώντας ρεπορτάζ από την ελληνική συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (WTM-Λονδίνο, ΙΤΒ-Βερολίνο κ.α.)

Η εκπομπή έχει συνεργαστεί με τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και είναι χορηγός το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού όπως η Philoxenia. Επίσης, καλύπτει με εκτενή αφιερώματα μεγάλα συνεδριακά γεγονότα.

Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να κερδίζουν ταξίδια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μέσα από διαγωνισμούς. Από την έναρξη της εκπομπής έχουν προσφερθεί στους τηλεθεατές περισσότερα από 1000 δώρα μέσω κληρώσεων (ταξίδια, ταξιδιωτικοί οδηγοί κ.α.)

Αναγνώριση από ΙΤΕΠ και Ακαδημία Αθηνών

Στην τελευταία του μελέτη, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων έκανε ειδική αναφορά για τα οφέλη που έχει προσφέρει το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Μένουμε Ελλάδα» στον ελληνικό τουρισμό. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι έχει συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία. Θετική αναφορά για την εκπομπή έγινε και σε τελευταία μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024