Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΘετικά δημοσιεύματα στους New York Times για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θετικά δημοσιεύματα στους New York Times για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο ταξιδιωτικό της ένθετο `Η Αθήνα επιταχύνει τους ρυθμούς της` η εφημερίδα New York Times παραθέτει θετικές αναφορές σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα […]

Στο ταξιδιωτικό της ένθετο `Η Αθήνα επιταχύνει τους ρυθμούς της` η εφημερίδα New York Times παραθέτει θετικές αναφορές<...> σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα παρακάτω σημεία:

  • Στη βελτίωση των ξενοδοχειακών υποδομών με εκτενείς αναφορές στην ανακαίνιση χώρων στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία και Χίλτον.
  • Στην ευκολία μετακίνησης των επισκεπτών με κλιματιζόμενα λεωφορεία και με το `όμορφο, αποτελεσματικό μετρό`, η χρήση του οποίου `περιόρισε το περιβόητο νέφος της Αθήνας`. Ταυτόχρονα, σημειώνεται η κατασκευή γραμμής τραμ μήκους 13 μιλίων που θα συνδέει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έναρξη των Αγώνων.
  • Στην ευχάριστη περιδιάβαση της περιοχής της Ακρόπολης με την πεζοδρόμηση αρχαιολογικών χώρων έκτασης 12 μιλίων στο κέντρο της Αθήνας.
  • Στην ανακαίνιση μουσείων (Εθνικό Αρχαιολογικό) και αρχαιολογικών χώρων (Κεραμικός).

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι, “ενώ σε κάθε σχεδόν γωνιά της Αθήνας αποτυπώνονται οι προετοιμασίες εν όψει των Αγώνων, επικρατεί νευρικότητα για το κατά πόσον όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες στην ώρα τους, κάτι που θυμίζει ότι τα περισσότερα από τα μαρμάρινα θεωρεία του Παναθηναϊκού σταδίου δεν ήταν έτοιμα παρά μόνο 4 χρόνια μετά το τέλος των Αγώνων του 1896“.

Από την άλλη όμως η εφημερίδα χαρακτηρίζει – μάλλον δίκαια – την Πλατεία Ομονοίας ως `τσιμεντένιο σκουπιδότοπο`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024