Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠΑΣΟΚ: Δηλώσεις Χ. Τσιόκα σχετικά με την απαξίωση του ΟΣΕ από την κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Δηλώσεις Χ. Τσιόκα σχετικά με την απαξίωση του ΟΣΕ από την κυβέρνηση

Ο εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, κ. Χάρης Τσιόκας, με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τη συρρίκνωση, την απαξίωση και την εγκατάλειψη του […]

Ο εισηγητής του ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ, κ. Χάρης Τσιόκας, με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση<...> που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τη συρρίκνωση, την απαξίωση και την εγκατάλειψη του ελληνικού σιδηροδρόμου από την κυβέρνηση της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ με την υπογραφή 33 βουλευτών κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Επερώτηση για τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των «κατ’ ανάθεση» Γάλλων συμβούλων της, τόσο για τον πολλαπλασιασμό των ελλειμμάτων και του χρέους του ΟΣΕ, όσο και για την παραίτηση της χώρας από την αναγέννηση του ελληνικού σιδηρόδρομου και την ένταξή του στα διευρωπαϊκά δίκτυα την τελευταία πενταετία.

Ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, διοχετεύονται στον Τύπο από κυβερνητικούς κύκλους `ελεγχόμενες` διαρροές συκοφάντησης και απαξίωσης του ΟΣΕ, προκειμένου να προετοιμασθεί το έδαφος για να χαρισθούν κερδοφόρα του τμήματα σε `υποχρεώσεις` της κυβέρνησης, όπως ακριβώς συνέβη και με τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ίδιο δόλωμα σε βάρος των εργαζομένων, δηλαδή, το `δούρειο ίππο` της αστόχευτης, ως προς τη βιωσιμότητα και την εξυγίανση του Ομίλου, πρόωρης συνταξιοδότησης, που θα φορτώσει αντιπαραγωγικά βάρη στον κρατικό προϋπολογισμό για να εκποιηθεί δωρεάν η μεγάλη ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ.

Καλούμε την αποχωρούσα κυβέρνηση να σεβαστεί το μήνυμα του ελληνικού λαού και να αντιληφθεί επιτέλους ότι:
– Διαχειρίζεται προσωρινά τη δημόσια περιουσία.
– Οφείλει να εγγυηθεί το δημόσιο αγαθό των μεταφορών.
– Υπάρχουν `κόκκινες γραμμές` στις διαχειρίσεις του εκπνέοντος κυβερνητικού της χρόνου που δεν μπορούν να παραβιαστούν.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να προσέλθει άμεσα στη Βουλή και να λογοδοτήσει για τις πολύπλευρες ευθύνες τόσο των στελεχών της, όσο και των “κατ’ ανάθεση” συμβούλων της που συκοφαντούν, χρεοκοπούν, συρρικνώνουν τον ΟΣΕ και υπονομεύουν το μέλλον του Ελληνικού Σιδηρόδρομου.

Το μοντέλο πράσινης ανάπτυξης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, με συνδυασμένες μεταφορές και εκπόνηση βιώσιμου σχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ, προϋποθέτει πολιτική βούληση και κοινωνική συμφωνία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024