Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣε μείωση του αριθμού των τουριστών προχωράει ο JMC

Σε μείωση του αριθμού των τουριστών προχωράει ο JMC

Ο Βρετανός tour operator JMC πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των τουριστών που θα διακινήσει το καλοκαίρι του 2001, λόγω των χαμηλών κρατήσεων που υπάρχουν. Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για […]

Ο Βρετανός tour operator JMC<.> πρόκειται να μειώσει τον αριθμό των τουριστών που θα διακινήσει το καλοκαίρι του 2001<...>, λόγω των χαμηλών κρατήσεων που υπάρχουν. Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2001, ο αριθμός των κρατήσεων είναι αυτή την στιγμή 3% χαμηλότερος από τον περσινό.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της τρίτης έκδοσης της καλοκαιρινής μπροσούρας για το 2001 του JMC, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Terry Williamson δήλωσε ότι "ο JMC κρατάει μια επιφυλακτική στάση στον αριθμό των τουριστών που διακινεί, μειώνοντας τον κάθε χρόνο κατά 3%. Δεν έχουμε σκοπό να 'γεμίσουμε' την αγορά με πλεονάζοντα αριθμό τουριστών."

Παρόλα αυτά ο κ. Terry Williamson συμπλήρωσε, ότι "είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπολογίσουμε μέχρι πότε θα γίνονται μειώσεις, όπως επίσης και τον ακριβή τους αριθμό. Στόχος, πάντως, είναι ο JMC να μην βρεθεί στην δύσκολη θέση να γίνει 'μη ανταγωνιστικός' την υψηλή περίοδο των κρατήσεων. Θα ήταν χαζό να μην περιμένουμε μειώσεις στις τιμές κατά 30-35%, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει τακτική. Είμαστε ένας από τους τέσσερις βασικούς παίκτες και ελπίζουμε στο μέλλον να μην δούμε μεγαλύτερες εκπτώσεις από αυτές που βλέπουμε σήμερα."

Ο υπεύθυνος της περιοχής της Μεσογείου κ. Alan McLean προβλέπει μια καλή σεζόν για την Ανατολική Μεσόγειο, με ανάδειξη της Τουρκίας και της Ελλάδας ως εναλλακτικής λύσης για την Ισπανία, που τελευταία έχει παρουσιάσει αύξηση στις τιμές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Mc Lean δήλωσε ότι "η Ισπανία περνάει μια δύσκολη περίοδο. Δεν την διαγράφουμε αλλά οι πελάτες μας, μας αναφέρουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και εμείς πρέπει να τους προτείνουμε κάτι οικονομικό." Παρόλα αυτά όμως, στην τρίτη έκδοση της μπροσούρας, το εύρος των καταλυμάτων έχει επεκταθεί και στα Κανάρια Νησιά, αλλά και στις Βαλεαρίδες. Οι τιμές αρχίζουν από 199 λίρες Αγγλίας για 7 μέρες χωρίς διατροφή στην Μαγιόρκα τον Απρίλιο. Οι μακρινές περιοχές αντιμετωπίζουν 'δύσκολες στιγμές' εκτός από την περιοχή Ciego de Avilla στην Κούβα και την Cancun στο Μεξικό, που έρχονται πρώτες σε πωλήσεις.

Για τον χειμώνα του 2001-2002, οι κρατήσεις για την Γκόα, τις Μαλδίβες, και το Sharm el Sheikh δείχνουν να πηγαίνουν καλά με αύξηση της τάξης του 7%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024