Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΛαλιώτης: ‘Φιάσκο’ οι δηλώσεις Μητσοτάκη για το αεροδρόμιο των Σπάτων

Λαλιώτης: ‘Φιάσκο’ οι δηλώσεις Μητσοτάκη για το αεροδρόμιο των Σπάτων

Σκληρή ήταν η χθεσινή απάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστα Λαλιώτη, στις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη ότι: “Πρέπει να αναβληθεί η πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς η Χώρα κινδυνεύει να υποστεί […]

Σκληρή ήταν η χθεσινή απάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Κώστα Λαλιώτη, στις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη<...> ότι: "Πρέπει να αναβληθεί η πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς η Χώρα κινδυνεύει να υποστεί μεγάλο διασυρμό με το 'φιάσκο' των Σπάτων και οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν στην γερμανική εταιρία αναιτιολόγητες ρήτρες για τις καθυστερήσεις στις οδικές προσβάσεις".

Ο κ. Λαλιώτης επεσήμανε ότι "οι προβλέψεις και οι επισημάνσεις του κ. Μητσοτάκη για 'φιάσκο' και για 'πολύμηνη αναβολή της έναρξης της λειτουργίας του νέου Αεροδρομίου', αποτελούν κινδυνολογίες και ευσεβείς πόθους ορισμένων πολιτικών και οικονομικών κύκλων, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα, γιατί ισχύει το γνωστό σε όλους αρχικό χρονοδιάγραμμα για την λειτουργία του νέου Αεροδρομίου".

Παράλληλα, ο κ. Λαλιώτης υπογράμμισε τα εξής:
"Σύμφωνα με την σύμβαση της Αττικής Οδού, οι προσβάσεις θα είναι έτοιμες και από τον Σταυρό στα Σπάτα αλλά και το τμήμα από την Παλλήνη μέχρι τον Γέρακα. Γίνεται εντατική προσπάθεια να δώσουμε τον κόμβο της Μεταμόρφωσης, από την Εθνική Οδό μέχρι τη Λεωφόρο Κύμης. Γίνεται συστηματική εργασία στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Το ελληνικό δημόσιο δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο να πληρώσει πρόστιμο στην γερμανική εταιρία. Είναι δεδομένο ότι πριν από τον Μάρτιο θα έχουμε την Αττική Οδό, από τον Σταυρό έως το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τα πληθυσμιακά δεδομένα που μπορεί να πάρει κανείς, οι προσβάσεις θα είναι αντίστοιχες και καλύτερες από αυτές του Ελληνικού με την παρούσα οδική κατάσταση. Τους επόμενους μήνες θα δίνονται τμήματα της Αττικής Οδού.

Υπάρχει μία καθυστέρηση είκοσι δύο μηνών για το τμήμα του Υμηττού, λόγω των προσφυγών και των ενστάσεων που είχαν κάνει ο δήμος και οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής για τετρακόσια μέτρα στον Υμηττό, κοντά στο Αμερικανικό Κολέγιο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, για τετρακόσια μέτρα, καθυστέρησε είκοσι δύο μήνες".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024