Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑπό το υπουργικό συμβούλιο εξετάζονται τα μέτρα τουρισμού στην Κύπρο

Από το υπουργικό συμβούλιο εξετάζονται τα μέτρα τουρισμού στην Κύπρο

Παραπέμπονται προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής τα πρόσθετα μέτρα ύψους £4 εκατ. και £5,5 εκατ. Κυπριακών λιρών, που είχαν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, για στήριξη του […]

Παραπέμπονται προς ψήφιση ενώπιον της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής τα πρόσθετα μέτρα ύψους £4 εκατ. και £5,5 εκατ. Κυπριακών λιρών<...>, που είχαν αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, για στήριξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μετά από την κρίση που παρατηρήθηκε ως απόρροια των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο μέτρο ύψους £4 εκατ. λιρών θα διατεθεί για διαφημιστικούς σκοπούς του νησιού, ενώ η νέα δέσμη μέτρων ύψους £5,5 εκατ. περιλαμβάνει την κατάργηση των τελών προσγείωσης και των φόρων επιβίβασης για κάποια χρονικά διαστήματα στους δύο αερολιμένες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Νίκο Ρολάνδη, η ουσία των δύο μέτρων για στήριξη του τουριστικού προϊόντος έχει αποφασισθεί, ενώ αυτό που απομένει είναι η έγκριση του νέου, πλέον, νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Το όλο θέμα θα εξετασθεί από τη Βουλή ως κατεπείγον.

Εξάλλου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο υπό την παρουσία του αρμόδιου υπουργού, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Ρολάνδης θ' αναλύσει τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων αυτών, τα οποία είναι πρόσθετα πάνω στον υφιστάμενο προϋπολογισμό διαφήμισης που είναι £13 εκατ. Κυπριακές λίρες, καθώς και στο πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού που είναι £3,2 εκατ. Κυπριακές λίρες. Συνολικά για τη νέα τουριστική χρονιά θα διατεθούν £25,7 εκατ. Κυπριακές λίρες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024